Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Αβοκάντο τοστ με καπνιστό τόνο

Δημοσιεύθηκε 9 Μαΐου, 2023

YΛΙΚΑ

Για τις πίκλες κρεμμυδιού
2 κρεμμύδια
200 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
200 γρ. νερό
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
8-10 κόκκους πιπεριού
1 πρέζα αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σύνθεση
160 γρ. τόνο, καπνιστό, σε κονσέρβα
2 αβοκάντο
χυμό λάιμ, από ½ λάιμ
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
⅓ ντομάτα
2 ραπανάκια
2 φέτες ψωμί, προζυμένιο
½ λάιμ, σε φέτες
κόλιανδρο, φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πίκλες κρεμμυδιού
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το ξίδι, το νερό, τη ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι, και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι ή σε μαντολίνο και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μαζί με το υγρό σε ένα βάζο προσέχοντας το υγρό να καλύπτει πλήρως τα κρεμμύδια, κλείνουμε αεροστεγώς και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρούμε για περίπου 2 μήνες.

Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα αβοκάντα στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τον χυμό lime και λιώνουμε τα αβοκάντα με ένα πιρούνι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια κρατώντας μόνο το κομμάτι με τη φλούδα και αφήνοντας στην άκρη το πολύ ζουμερό κομμάτι με τα σπόρια.
Κόβουμε τα ραπανάκια σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και μεταφέρουμε πάνω τις φέτες ψωμιού.
Ψήνουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά συνολικά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα με το αβοκάντο σε κάθε φέτα και προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα και τα ραπανάκια.
Μοιράζουμε τον τόνο στις 2 φέτες ψωμιού.
Προσθέτουμε τις φέτες lime, τον κόλιανδρο και τις πίκλες κρεμμυδιού, και σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram