Τι έγινε σαν σήμερα -24/8- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 24 Αυγούστου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1456: Ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου από τον Γουτεμβέργιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1853: Ετοιμάζονται για πρώτη φορά τηγανιτές πατάτες με τη μορφή που είναι γνωστές σήμερα. Ένας Αμερικανός μάγειρας ο Τζορτζ Κράμ, στο Σαρατόγκα Σπρίνγκς της Νέα Υόρκης, αγανακτισμένος από τα παράπονα ενός πελάτη, αποφασίζει να του σερβίρει πατάτες τόσο λεπτοκομμένες που να δυσκολευτεί να τις πιάσει με το πιρούνι του. Αυτές οι λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες θα αποδειχθούν τεράστια επιτυχία.

1891: Ο Τόμας Έντισον κατοχυρώνει την κινηματογραφική κάμερα.

1962: Δίνονται στην κυκλοφορία οι νέοι εθνικοί δρόμοι Αθηνών-Λαμίας και Κορίνθου.

1968: Η Γαλλία κάνει για πρώτη φορά δοκιμή βόμβας υδρογόνου και γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1995: Η Microsoft λανσάρει τα Windows 95, υπό τους ήχους του τραγουδιού των Rolling Stones «Start Me Up». Πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα που έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ιστορία των PC, καθώς σήμανε την οριστική μετάβαση από το περιβάλλον του MS-DOS στο περιβάλλον των Windows ως βασικού λειτουργικού των συστημάτων στα οποία ήταν εγκατεστημένα.

2007: Ξεσπούν πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και την Αττική, και σταδιακά επεκτείνονται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποιΟ πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

2020: Το κινέζικο TikTok μηνύει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα και τα οποία ουσιαστικά απαγορεύουν την εφαρμογή εντός των ΗΠΑ. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα εκτελεστικά διατάγματα αποτελούν μέρος μιας «ευρύτερης εκστρατείας ρητορικής κατά της Κίνας» ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

2021: Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η σημαία του Αφγανιστάν κυματίζει παρά την απόσυρση των αθλητών της χώρας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram