Τι έγινε σαν σήμερα -22/6- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουνίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1662: Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο όρος «προπαγάνδα» στην εγκύκλιο του Πάπα Γρηγορίου ΙΕ’ για τη διάδοση της πίστεως (De Propagande Fide). Έκτοτε, ο όρος καθιερώνεται να συμβολίζει την τέχνη της διάδοσης των ιδεών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1898: Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Κούβα.

1914: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος απευθύνει διαταγή προς το στράτευμα, κατά την οποία απαγορεύει τα χειροκροτήματα στους στρατιώτες, επειδή αρμόζουν σε ηθοποιούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

1963: Δίδεται στη δημοσιότητα το πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, το οποίο επιρρίπτει την ευθύνη στον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ευθύμιο Καμουτσή, και τους αξιωματικούς που επιτηρούσαν τη φύλαξη της συγκέντρωσης.

2009: Η εταιρία Kodak ανακοινώνει ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις του έγχρωμου φωτογραφικού της φιλμ μετά από 74 χρόνια.

2021: Η UNESCO συνιστά την αλλαγή του καθεστώτος παγκόσμιας κληρονομιάς του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου σε «σε κίνδυνο» και προτρέπει την Αυστραλία να αναλάβει «επιταχυνόμενη δράση». Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστραλίας Sussan Ley δηλώνει ότι «αντιτίθεται σθεναρά» στη σύσταση, υποστηρίζοντας ότι είχε πολιτικά κίνητρα και δεν ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram