Τι έγινε σαν σήμερα -13/9- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 13 Σεπτεμβρίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1922: Αρχίζει η καταστροφή της Σμύρνης. Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές του 20ού αιώνα με περισσότερους από 50.000 νεκρούς και 75.000 τραυματίες. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η Μικρασιατική Εκστρατεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1922: Σημειώνεται η μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη, 58 βαθμοί Κελσίου στη Λιβύη, στην περιοχή Αλ Αζίζια.

1944: Αμερικανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

1965: Οι Beatles κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Yesterday» και την ίδια ημέρα λαμβάνουν χρυσό δίσκο για το τραγούδι τους «Help».

1987: Άγνωστοι κλέβουν ένα ραδιενεργό αντικείμενο από εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο στη Γκοϊάνια της Βραζιλίας. Τις επόμενες εβδομάδες το αντικείμενο αυτό θα μολύνει πολλούς ανθρώπους και θα προκαλέσει το θάνατο σε κάποιους από αυτούς.

2006: Συλλαμβάνεται σε ενέδρα, έπειτα από 16ετή καταδίωξη, ο μετρ των αποδράσεων, Νίκος Παλαιοκώστας, γνωστός ως Φαντομάς ή Ρομπέν των Φτωχών. Η σύλληψή του γίνεται κοντά στην Αράχοβα, λίγες εβδομάδες μετά την κινηματογραφική απόδραση του αδελφού του Βασίλη από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

2020: Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας αποκλείουν την πλατεία Ανεξαρτησίας και την πλατεία Οκτωβρίου στο Μινσκ, καθώς 100.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. Τουλάχιστον 250 διαδηλωτές συλλαμβάνονται από την αστυνομία.

2021: Ολλανδικό δικαστήριο αποφαίνεται ότι οι οδηγοί της Uber δικαιούνται τις ίδιες παροχές εργαζομένου που παρέχονται στους οδηγούς ταξί. Το δικαστήριο διατάσσει, επίσης, την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο 50.000 ευρώ για αποζημίωση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram