Τι έγινε σαν σήμερα -13/10- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 13 Οκτωβρίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1884: Η ώρα Γκρίνουιτς καθιερώνεται ως βάση υπολογισμού της παγκόσμιας ώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1904: Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς (Μίκης Ζέζας) κυκλώνεται από τουρκικό απόσπασμα στο χωριό Στάτιστα (Μελάς) και τραυματίζεται θανάσιμα.

1992: Αεροπλάνο της Air France κάνει τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ 33 ωρών και 1 λεπτού για επιβατική πτήση.

1999: Ο πληθυσμός της γης σύμφωνα με τον ΟΗΕ φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια. Ο Κόφι Ανάν επιλέγει τυχαία ένα νεογέννητο στο Σαράγεβο για τον εορτασμό του γεγονότος.

2016: Η Σουηδική Ακαδημία ανακοινώνει ότι το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 θα απονεμηθεί στον Μπομπ Ντίλαν, «για τη δημιουργία νέων ποιητικών εκφράσεων στο πλαίσιο της σπουδαίας παράδοσης του αμερικανικού τραγουδιού». Έτσι, θα γίνει ο πρώτος τραγουδοποιός που τιμάται με το βραβείο στην ιστορία του θεσμού.

2020: Οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι τα λευκά βουνά που είχαν ανακαλυφθεί προηγουμένως στον Πλούτωνα κατά τη διάρκεια της πτήσης του New Horizons οφείλουν το χρώμα τους σε παγετό μεθανίου που συμπυκνώνεται απευθείας από την ατμόσφαιρα και όχι σε χιόνι.

2020: Το Facebook ανακοινώνει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια.

2020: Η Apple παρουσιάζει το iPhone 12 και το iPhone 12 Pro, τα οποία είναι τα πρώτα iPhone με υποστήριξη για δίκτυα 5G.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram