Τι έγινε σαν σήμερα -11/8- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 11 Αυγούστου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1934: Ανοίγει η ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ, στο ομώνυμο νησί, που βρίσκεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1961: Απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύει ο Νικίτα Χρουστσόφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη φιλία ΕΣΣΔ-Ρουμανίας στο Κρεμλίνο, στην οποία παρίσταται και ο Έλληνας πρέσβης. Εκείνος του επισημαίνει πως του φαίνεται αδιανόητο το ενδεχόμενο ο Σοβιετικός ηγέτης να διατάξει την καταστροφή της Ακρόπολης. Η απάντηση είναι: «Ως πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου δεν θα διατάξω να  ριφθούν απευθείας βόμβες κατά της Ακροπόλεως, δεν θα διστάσω όμως να δώσω διαταγή στους στρατιωτικούς μου να επιτεθούν κατά των βάσεων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου».

1970: Η επιδημία χολέρας που μαστίζει την Ινδία και έχει κάνει την εμφάνισή της στην Αίγυπτο με τη μορφή χολεροειδούς γαστρεντερίτιδας εξαπλώνεται και στη Σοβιετική Ένωση, ενώ κρούσματα αναφέρονται στη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Νότια Κορέα. Μέτρα λαμβάνουν η Ιταλία και η Ελλάδα, ενώ σοβιετικές πόλεις στη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή του Βόλγα μπαίνουν σε καραντίνα.

1983: Διορίζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέας. Το όνομά της είναι Αργυρώ Χουδεστανάκη.

1999: Σημειώνεται ολική έκλειψη ηλίου σε Ευρώπη και Ασία.

2020: Η γαλλική ομάδα παρακολούθησης της προστασίας της ιδιωτικής ζωής CNIL ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για το TikTok, στο πλαίσιο μιας ομάδας εργασίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρακολουθεί τις λειτουργίες της εφαρμογής.

2021: Η Τυνησία καταγράφει την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ, 50,3 βαθμοί Κελσίου, στην πόλη Καϊρουάν, εν μέσω ενός πρωτοφανούς καύσωνα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram