Τι έγινε σαν σήμερα -10/8- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 10 Αυγούστου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1793: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο του Λούβρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1922: Με πρόταση του Μιχάλη Παπάζογλου, η οποία ανακοινώνεται επισήμως στον αθηναϊκό Τύπο, ο ιστορικός όμιλος που ίδρυσε ο Γιώργος Καλαφάτης υιοθετεί για σύμβολό του το τριφύλλι και ονομάζεται πλέον Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (ΠΑΟ), μία ονομασία με την οποία θα γίνει στη συνέχεια γνωστός τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο.

1926: Ιδρύεται η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo.

1932: Ένας μετεωρίτης βάρους 5,1 κιλών σπάει σε τουλάχιστον επτά κομμάτια και προσγειώνεται στο Μιζούρι.

1948: Κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην αμερικανική τηλεόραση η Candit Camera, μετά από αρκετών χρόνων παρουσία στο ραδιόφωνο ως Candit Microphone.

1953: Καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ πλήττει τα Επτάνησα, με αποτέλεσμα 871 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 1.690 να τραυματιστούν και 145.052 να μείνουν άστεγοι. Ζάκυνθος, Ιθάκη και Κεφαλλονιά υφίστανται ολοκληρωτική καταστροφή.

1969: Η Coca Cola κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

1985: Το πρώτο άλμπουμ της Μαντόνα, «Like a Virgin», γίνεται ο πρώτος δίσκος από γυναίκα καλλιτέχνιδα που ξεπερνά σε πωλήσεις τα 5 εκατομμύρια.

1995: Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χαρακτηρίζει τη νικοτίνη ναρκωτικό και διατυπώνει προτάσεις για την πρόληψη του εθισμού των νέων.

2020: Η McDonald’s καταθέτει αγωγή ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Steve Easterbrook, ίση με την αξία της αποζημίωσής του, επειδή φέρεται να είπε ψέματα στους ερευνητές σχετικά με την έκταση των σεξουαλικών του σχέσεων με τρεις υπαλλήλους.

2021: Η Τυνησία καταγράφει την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ, 49,0°C στην πρωτεύουσα Τύνιδα. Εν τω μεταξύ, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε στη δυτική ορεινή περιοχή της χώρας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram