Τι έγινε σαν σήμερα -1/6- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 1 Ιουνίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1831: Ο Τζέιμς Κλαρκ Ρος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στον Μαγνητικό Βόρειο Πόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1930: Ο Παναθηναϊκός νικά 8-2 τον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερης έκτασης νίκη που έχει πετύχει ποτέ επί του «αιώνιου» αντιπάλου του.

1939: Σοβαρές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στην περιοχή των Καλαβρύτων.

1962: Θεμελιώνεται το νέο Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

1967: Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles, «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band».

1967: Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1980: Βγαίνει στον αέρα το CNN.

1995: Δύο ληστές εκτελούν εν ψυχρώ τον ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρη Μαντούβαλο, μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και του αποσπούν δύο τσάντες με 146 εκατ. δραχμές, που προορίζονταν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με έδρα τη Φραγκφούρτη.

2020: Σε μια ανεξάρτητη νεκροψία που γίνεται στον Τζορτζ Φλόιντ ανακοινώνεται ότι το πόρισμα για τα αίτια του θανάτου είναι «ασφυξία από πίεση που ασκήθηκε» και ότι υπήρχε «συμπίεση της πλάτης και του λαιμού που οδήγησε σε διακοπή της ροής αίματος στον εγκέφαλο». Επίσης, αναφέρεται ότι ο Φλόιντ πέθανε στον χώρο της σύλληψής του και όχι στο νοσοκομείο, κάτι που έρχεται σε αντίφαση με το πόρισμα της νεκροψίας που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν στη Μιννεσότα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram