Τα 3 μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων που μάθαμε από το «Emily in Paris»

Δημοσιεύθηκε 3 Ιανουαρίου, 2023

«Μπορεί να έχει εγκατασταθεί στη Γαλλία τώρα, αλλά εξακολουθεί να είναι Αμερικανίδα», αναφέρει η προσωπική make-up artist Aurélie Payen της Emily Cooper, την οποία υποδύεται η Lily Collins. Ενόψει της νέας σεζόν λοιπόν, που κυκλοφορεί τώρα στο Netflix, η Payen συζητά με την Vogue UK για όλα τα μυστικά των Γαλλίδων στο μακιγιάζ και πιο συγκεκριμένα αυτά που εφαρμόζει στην πρωταγωνίστρια.

Για παράδειγμα, η Emily δεν αποχωρίζεται τις έντονες αποχρώσεις στα χείλη της και αυτό γιατί θέλει να αποπνέει αυτοπεποίθηση. «Η Emily γνωρίζει καλά τι θέλει και πρέπει να κάνει σωστές επιλογές τόσο για την καριέρα της στο Παρίσι όσο και για την προσωπική της ζωή, επομένως φοράει έντονα κραγιόν», τονίζει η Payen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Το ενυδατωμένο δέρμα είναι πάντα προτεραιότητα

«Η φροντίδα του δέρματος είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μου πριν από το μακιγιάζ», επισημαίνει η Payen. Η προετοιμασία του δέρματος που κάνει στην Collins ξεκινά πάντα από το ίδιο «τελετουργικό», όπως το αποκαλεί η ίδια: Ξεκινά με μια μάσκα προσώπου και τα eye –patches και πριν ξεκινήσει το μακιγιάζ εφαρμόζει σε όλο το πρόσωπο ένα face mist και μια κρέμα προσώπου.

Το κύριο μάθημα της Payen για την παριζιάνικη ομορφιά είναι η φυσική, φαινομενικά γυμνή επιδερμίδα.

2. Πείτε «ναι» στα έντονα χείλη

Τα French girls λατρεύουν τα κόκκινα χείλη και δεν θα μπορούσε η Emily να μην εμφανιστεί με υπέροχα κόκκινα χείλη στη σειρά. Όπως αποκαλύπτει η makeup artist της, κάθε μέρα στο γύρισμα, αυτή και η Collins, επέλεγαν μαζί την απόχρωση κραγιόν που θα φορέσει για να αντιπροσωπεύει τη διάθεσή της. «Όταν επιλέγεις ένα έντονο κόκκινο χρώμα στα χείλη, τα μάτι α πρέπει να είναι λιγότερο φτιαγμένα», προτείνει η Payen.

«Αν έχει και έντονα χείλη και έντονα μάτια μετά κάτι δυνατό στα μάτια, το πρόσωπό της θα χανόταν», λέει η Payen. Αντί γι' αυτό, ένα πιο φυσικό βλέμμα ενισχυμένο με μαύρη mascara έφερε ένα επίπεδο ισορροπίας στο συνολικό makeup look.

3. Χαρίστε ζεστασιά στο πρόσωπο με το σωστό ρουζ

Οι Γαλλίδες τονίζουν τις γωνίες του προσώπου τους με ρουζ σε φυσικές αποχρώσεις. Με το κατάλληλο πινέλο εφαρμόζουν το ρουζ στα κόκκαλα των μήλων και δημιουργούν έντονα ζυγωματικά. Αυτό ακριβώς είδαμε και στην αγαπημένη μας Emily που κάθε της εμφάνιση ξεχώριζε με τη φρεσκάδα που είχε στο πρόσωπό της.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram