Τα τέσσερα φρούτα που σε βοηθούν στην απώλεια βάρους

Δημοσιεύθηκε 4 Σεπτεμβρίου, 2023

Tέσσερα «εναλλακτικά» φρούτα που ξεχωρίζουν για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες σύμφωνα με τους ειδικούς και τα οποία μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας.

Σμέουρα

Ο dr Bulsiewicz υποστηρίζει ότι το φρούτο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και με σημαντικά οφέλη για την υγεία του εντέρου, είναι τα σμέουρα. Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 8 γραμμάρια φυτικές ίνες και επιπλέον είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που ενισχύει το ανοσοποιητικό και κάνει καλό στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύκα

Τα σύκα κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη του καλοκαιριού. Είναι γλυκά, νόστιμα και πλούσια σε φυτικές ίνες, για αυτό άλλωστε ενδείκνυνται και σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

«Κάθε σύκο έχει 1 με 2 γραμμάρια φυτικές ίνες» αναφέρει ο ειδικός. Επιπλέον τα σύκα είναι καλή πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, ένα φρούτο που κάνει τα οστά πιο γερά και υγιή.

Αβοκάντο

«Ένα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους έχει περίπου 10 γραμμάρια φυτικών ινών» αναφέρει ο dr Bulsiewicz. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες, τα αβοκάντο βοηθούν στην απώλεια βάρους, στην υγεία του εντέρου και επιπλέον, περιέχουν λουτεΐνη, ένα συστατικό που ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου.

Ακτινίδιο

«Δύο ακτινίδια έχουν περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες του ακτινίδιου απορροφούν νερό και βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου για αυτό και η κατανάλωσή του έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη δυσκοιλιότητα. Μπορείτε να τρώτε μέχρι δύο ακτινίδια την ημέρα» αναφέρει ο ειδικός.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram