Τα ρούχα που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στην κρεμάστρα

Δημοσιεύθηκε 4 Μαρτίου, 2022

O τρόπος με τον οποίο κρεμάμε ή αποθηκεύουμε τα ρούχα μας, δεν αλλάζει μόνο την εικόνα της ντουλάπας αλλά ενισχύει και την μέγιστη αντοχή των ρούχων.

Υπάρχουν ρούχα που μπορείς να κρεμάσεις κι άλλα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε να τα βάλεις στην κρεμάστρα.
Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως η ποιότητα της κρεμάστρας είναι πολύ σημαντική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια λεπτή κρεμάστρα από ένα υλικό που δεν αντέχει, είτε είναι πλαστική, μεταλλική ή ξύλινη, δεν θα αντέξει το βάρος ενός παλτό για παράδειγμα ενώ αν είναι φθαρμένη μπορεί να χαλάσει το ρούχο που θα κρεμάσεις.

Ρούχα προπόνησης και μαγιό

Αρχικά θυμήσου πως τα μαγιό και τα ρούχα προπόνησης πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά και να μην τα αποθηκεύσεις μετά από προπόνηση γιατί μπορεί να δώσουν δυσάρεστες οσμές στην ντουλάπα. Ένα συρτάρι είναι ιδανικό για τα υφάσματα αυτά με τα οποία είναι φτιαγμένα τα συγκεκριμένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου και απόφυγε να τα κλείνεις σε πλαστικές σακούλες ενώ μην τα κρεμάς μιας και είναι πιθανό να ξεχειλώσουν.

Τα εσώρουχα και οι κάλτσες χρειάζονται το δικό τους συρτάρι, ιδανικά με χωρίσματα για να μην χάσεις ποτέ κανένα.

Φορέματα και μπλούζες

Τα φορέματα με κουμπιά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις ως πουκάμισα και να τα κρεμάσεις στην κρεμάστρα, κλεισμένα μέχρι και το δεύτερο κουμπί πριν το τέλος, για να μην χαλάσει το κολάρο του γιακά. Ιδανικές για τα πουκάμισα και τα φορέματα με κουμπιά, είναι οι ξύλινες κρεμάστρες.

Οι βαμβακερές μπλούζες πάντως, πρέπει να διπλωθούν σωστά και να τοποθετηθούν σε ράφια ενώ αν μια μπλούζα είναι από ευαίσθητο ύφασμα, μπορείς να την κρεμάσεις για να μην κάνει μόνιμες ζάρες.

Τα μπλουζάκια χρειάζονται τοποθέτηση σε συρτάρι, το ένα πάνω στο άλλο, εκτός κι αν έχεις χώρο για να βάλεις τα t-shirts σε κρεμάστρα. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάσαι είναι να βάζεις τα διπλωμένα t-shirts που έχουν στάμπα, με την πλευρά της στάμπας προς τα πάνω.

Τα πουλόβερ, πρέπει να μένουν μακριά από τις κρεμάστρες για να μην χάσουν το σχήμα τους και κάνουν κόμπους.

Από την άλλη, τα σακάκια και τα παλτό πρέπει πάντα να μπαίνουν σε κρεμάστρα, ανθεκτική και δυνατή για να αντέξει το βάρος τους και να μην λυγίσει. Θυμήσου, να αδειάζεις τις τσέπες από βαριά αντικείμενα ή αντικείμενα τέτοια που μπορούν να φέρουν οσμές στο παλτό. Μια ειδική θήκη ταξιδίου για τα παλτό που δεν φοράς καθημερινά, θα ήταν ιδανική. Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό, είναι να μπορούν τα ρούχα που κρεμάς, να έχουν μια επιθυμητή απόσταση μεταξύ τους για να αναπνέουν σωστά τα υφάσματα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram