Τα ποτά που δεν θα επιβαρύνουν τη δίαιτά σου

Δημοσιεύθηκε 13 Ιουνίου, 2021

Η καραντίνα σίγουρα δεν ευνόησε τους περισσότερους από εμάς, όσο αναφορά στη διατροφή που έπρεπε να ακολουθήσουμε, με αποτέλεσμα τώρα οι περισσότεροι να προσπαθούμε να χωρέσουμε στα παλιά μας jeans.

Όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής, συνήθως συνίσταται να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ, όμως πόσο εύκολο είναι να φανταστείς το καλοκαίρι σου, χωρίς ένα κοκτέιλ ή ένα κρασί με θέα το Αιγαίο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βέλτιστο στη ζωή και κυρίως όμως στις διατροφικές συνήθειες, είναι να υπάρχει μια ισορροπία.

Να μην κινείσαι γενικά στα άκρα και να προσπαθείς να αποφεύγεις τις καταχρήσεις, δίνοντας όμως στον εαυτό σου μικρές δόσεις όταν το έχει ανάγκη. Έτσι, εάν θέλεις να ακολουθήσεις μια διατροφή, αλλά η συντροφιά του αλκοόλ είναι άμεσα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι σου, τότε σου έχουμε τη λύση.

Υπάρχουν κάποια ποτά, με πραγματικά ελάχιστες θερμίδες και αρκετοί διαιτολόγοι συμφωνούν πως η κατανάλωση τους, πάντα με μέτρο, όχι μόνο δεν είναι ζημιογόνα, αλλά μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό και τη διάθεση μας.

Το κόκκινο κρασί, παρά την κοινή πεποίθηση, έχει παρόμοιο θερμιδικό περιεχόμενο με το λευκό. Aποτελεί πλούσια πηγή πολυφαινολών, ουσίες με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Τα αντιοξειδωτικά πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες ενώ έχουν δράση κατά της φλεγμονής.

Μάλιστα μία από τις φαινολικές ενώσεις του κρασιού είναι το ελλαγικό οξύ, ουσία που σε μελέτες σε ζώα έχει δείξει να αποτρέπει στην αύξηση του λίπους στο συκώτι.

Αντίστοιχα ένα ποτό με ευεργετικές ιδιότητες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αποτελεί το βερμούτ. Το βερμούτ είναι ένα ποτό που επίσης περιέχει πολυφαινόλες, η κατανάλωση των οποίων σχετίζεται με περιορισμό της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες αλλά και τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Όλα τα ποτά έχουν πάνω κάτω το ίδιο θερμιδικό περιεχόμενο, το οποίο καθορίζεται από τα γραμμάρια της αλκοόλης που περιέχουν. Ένα γραμμάριο αλκοόλης δίνει στον οργανισμό ενέργεια ίση με 7kcals

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram