Τα μεγάλα οδικά έργα: ΒΟΑΚ, υποθαλάσσια Σαλαμίνας-Περάματος, Πάτρα-Πύργος, παράκαμψη Χαλκίδας

Δημοσιεύθηκε 2 Ιουλίου, 2021

Μεγάλα οδικά έργα οι στόχοι των μεγάλων ομίλων. Ο ΒΟΑΚ, η υποθαλάσσια Σαλαμίνας-Περάματος, το Πάτρα-Πύργος, το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης το Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η παράκαμψη Χαλκίδας.

Τρεις μεγάλες ΣΔΙΤ, δύο παραχωρήσεις και τρία μεγάλα δημόσια έργα αφορούν τα δυνητικά επόμενα μεγάλα οδικά έργα της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τον Ε65 που συνολικά πλέον περνά σε φάση κατασκευής, τα οδικά έργα αφορούν πιο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας και θα είναι εκείνα που θα μας οδηγήσουν προς το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις μεγάλες ΣΔΙΤ και οι δύο παραχωρήσεις αφορούν τον ΒΟΑΚ, την υποθαλάσσια Σαλαμίνας-Περάματος, το δυτικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος, το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης και το Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Τα τρία δημόσια έργα είναι η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η Παράκαμψη Χαλκίδας και το ανατολικό τμήμα του ΒΟΑΚ Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος.

Το κόστος όλων αυτών των έργων αγγίζει τα 3,5 δισ. ευρώ και θα αποτελέσουν σημείο μάχης για τους μεγάλους τεχνικούς ομίλους της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι πέρα από το έργο του Ε65 η χώρα δεν έχει δει νέο μεγάλο οδικό έργο τα τελευταία χρόνια (μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων).

Κοινό σημείο σχεδόν όλων των έργων είναι το 2023 καθώς τότε εκτιμάται για τα περισσότερα ως η εκκίνηση της κατασκευαστικής τους περιόδου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram