Ταξιδέψτε στο μαγικό νησί της Εύβοιας ΙΙ

Δημοσιεύθηκε 4 Ιουλίου, 2021

Σας είχα υποσχεθεί να συνεχίσω να γράφω για τις πολλές παραλίες που έχει η Εύβοια καθώς δεν χωρούσαν μόνο σε ένα άρθρο! Να Λοιπόν η συνέχεια!

Δύο ώρες από τη Χαλκίδα, βρίσκεται η παραλία του Αγιόκαμπου . Η μεγαλύτερη διαδρομή αξίζει όμως, καθώς η παραλία είναι ένας κρυμμένος θησαυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα καθαρά νερά του Αγιόκαμπου, μπορείτε να δείτε τη μεγάλη ποικιλία ψαριών που κολυμπούν κάτω από τα κύματα.

Στη συνέχεια, υπάρχει το πρόσθετο μπόνους του χωριού που περιβάλλει την παραλία. Είναι γεμάτο μπαρ και εστιατόρια και μπορείτε να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή εκεί.

Screenshot 20210703 191942 Google

Επισης,υπάρχει η  παραλία Μουρτερή , η οποία πολλοί θεωρούν την καλύτερη σε ολόκληρο το νησί. Απλώνεται σχεδόν πέντε χιλιόμετρα (3 μίλια) και έχει ένα μείγμα από πέτρες και άμμο.

Σε απόσταση 10 χλμ. (Έξι μίλια) από την Κύμη, το λιμάνι της Εύβοιας, η παραλία Μουρτέρι έχει βαθιά, πλούσια γαλάζια νερά με την τέλεια θερμοκρασία: Όχι πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο.

Παρόλο που είναι πολύ δημοφιλές, το μήκος της παραλίας σας δίνει την ιδέα ότι είστε απομονωμένοι, πολύ μακριά από τον κόσμο.

Screenshot 20210703 192116 Google

Η παραλία Λιμνιώνας είναι ένα άλλο hotspot για τους ταξιδιώτες στο νησί της Εύβοιας. Πολύ δημοφιλής με δωρεάν κατασκηνωτές, είναι μια παραλία με βότσαλα με μικρές, στρογγυλές πέτρες.

Τα νερά είναι τόσο καθαρά, μπορείτε να δείτε τον πυθμένα της θάλασσας σαν ένα κρύσταλλο. Η θαλάσσια ζωή είναι ακριβώς στα μάτια σας και εκείνοι που τους αρέσει η κολύμβηση με αναπνευστήρα θα έχουν μια έκρηξη εξερεύνηση των βράχων.

Αν προτιμάτε τις καλοκαιρινές ανέσεις, η παραλία Λιμνιώνας διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες και μερικές ταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα ελληνικά θαλασσινά.

Screenshot 20210703 192220 Google

Φυσικά, δεδομένου του μήκους του νησιού, υπάρχουν πολλές ακόμη παραλίες για εξερεύνηση και απόλαυση. Μόνο στη Χαλκίδα υπάρχουν οκτώ παραλίες για όλα τα γούστα. Ίσως μπορείτε να βρείτε το δικό σας αγαπημένο.

Πρέπει να κάνετε στο νησί της Εύβοιας

Πιθανότατα, ο επισκέπτης της Εύβοιας θα φτάσει εκεί ξηρά, διασχίζοντας το στενό κανάλι του Ευρίπου που το χωρίζει από την ηπειρωτική Ελλάδα και φτάνοντας στη Χαλκίδα .

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Evian και η πρωτεύουσα του νησιού. Μια σημαντική πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα , σήμερα είναι ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, κυρίως για Έλληνες.

Το πιο μοναδικό πράγμα για τη Χαλκίδα είναι τα τρελά παλιρροιακά σχισίματα στο κανάλι Evripus. Το νερό στο στενό κινείται προς βόρεια κατεύθυνση για έξι ώρες κάθε φορά.

Οι επισκέπτες στέκονται και παρακολουθούν αυτό το εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο, σε αντίθεση με κάτι παρόμοιο στον κόσμο.

Υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε από το να παρακολουθείτε τα νερά του καναλιού να κάνουν καθημερινά. Πράγματα όπως η επίσκεψη στην Αρέθουσα, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, που άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο .

Εάν επιθυμείτε πάρτι, η νυχτερινή ζωή στη Χαλκίδα είναι διάσημη και αν βρεθείτε εκεί τον Αύγουστο, όταν σχεδόν όλοι οι Έλληνες βρίσκονται σε διακοπές, μπορεί να νιώθετε σαν να βρίσκεστε στη Μύκονο.

Screenshot 20210703 192320 Google

Αυτά ως τώρα λοιπόν.. σας αφήνω ακόμα μια φορά με αγωνία ως την επόμενη φορά με τις υπόλοιπες παραλίες!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram