Στέφανος Ντούσκος: Ο 24χρονος που πήρε το πρώτο Χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς

Δημοσιεύθηκε 30 Ιουλίου, 2021

Στιγμές υπερηφάνειας ζει η Ελλάδα με τους αθλητές που την εκπροσωπούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παιδιά που δίνουν καθημερινά και αδιάκοπα τον καλύτερό τους εαυτό, όχι μόνο για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο, αλλά και για να τα δώσουν «όλα».

Τα χαράματα, το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο έγινε γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στέφανος Ντούσκας, ο ικανός κωπηλάτης που ήταν φαβορί για την κορυφή του βάθρου, τα κατάφερε και έντυσε στα χρυσά τον ίδιο και τη χώρα του, σημειώνοντας, μάλιστα, και νέο ολυμπιακό ρεκόρ (06:41:34).

stefanos ntouskos xruso metallio olumpiakoi tokio
Stefanos Ntouskos of Greece competes in the men's rowing single sculls final at the 2020 Summer Olympics, Friday, July 30, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Darron Cummings)

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης πια του μονού σκιφ, έκανε μία εξαιρετική κούρσα, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τον ποιος θα έφτανε πρώτος στο τέρμα και αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τον Κιέτιλ Μπόρτς από τη Νορβηγία και τον Νταμίρ Μάρτιν από την Κροατία.

stefanos ntouskos xruso metallio olumpiakoi tokio6

Δεν είναι, όμως, το χρυσό μετάλλιο που κάνει τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να ξεχωρίζει. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται το ήθος του, οι αρχές τους και η ευγένειά του.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram