Σασμός: Πού βρίσκεται το περίφημο καφενείο που προβάλλεται στη σειρά

Δημοσιεύθηκε 2 Νοεμβρίου, 2022

Ο Σασμός είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς και αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές που καθηλώνει τους τηλεθεατές σε κάθε επεισόδιο. Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Άνω Ποροία. Σίγουρα, λοιπόν, αρκετά γυρίσματα γίνονται στην Κρήτη αλλά όπως φαίνεται όχι όλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το καφενείο που βλέπουμε στη σειρά και το οποίο δεν βρίσκεται στο νησί που γυρίζονται οι υπόλοιπες σκηνές. Μιλάμε για το καφενείο του Παντελή το οποίο βρίσκεται… στην Αττική!

Η ιστορία γυρνά γύρω από έναν σύγχρονο αλλά απαγορευμένο έρωτα στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου. Πρόκειται για δύο οικογένειες που βρίσκονται σε μια σύγκρουση ετών ενώ τους ακολουθεί και μια βεντέτα. Η οικογένεια των Σταματάκηδων και των Βρουλάκηδων συναντιέται ξανά και τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή ενώ τα γεγονότα ακολουθούν το ένα το άλλο. Από το πρώτο επεισόδιο μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί τα πάντα. Δολοφονίες, θάνατοι, γεννήσεις, φυλακίσεις. Άνθρωποι που θεωρούνταν νεκροί, είναι ζωντανοί. Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην σειρά, λοιπόν, συναντάμε πολύ συχνά το καφενείο του Παντελή το οποίο φαίνεται να είναι και εκείνο σε κάποιο χωριό της Κρήτης. Μόνο που βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το νησί και συγκεκριμένα στην Αττική. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο καφενείο είναι ένας χώρος διαφορετικός ο οποίος έχει μετατραπεί σε σκηνικό της σειράς.

Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από το Λαογραφικό Μουσείο Πηλιούνη το οποίο βρίσκεται στην Παιανία. Τον χώρο αυτό επιμελήθηκε ο σκηνογράφος της σειράς κ. Αντώνης Χαλκιάς και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό μιας και θυμίζει πραγματικό καφενείο χωριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram