Ρυζόνερο: Η οικονομική λύση για μεταξένια, λαμπερά και μακριά μαλλιά

Δημοσιεύθηκε 10 Νοεμβρίου, 2023

Το ρυζόνερο είναι η πιο φτηνή λύση για να αποκτήσει μια γυναίκα τα μαλλιά που ονειρεύεται καθώς περιέχει πλήθος βιταμινών και μετάλλων που κάνουν καλό στην τρίχα ενδυναμώνοντάς την. Συγκεκριμένα περιέχει αμινοξέα, βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που διεξήχθη το 2010 το ρυζόνερο φαίνεται να μειώνει την επιφανειακή τριβή της τρίχας αυξάνοντας την ελαστικότητα των μαλλιών κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά στη φθορά και τις τεχνικές εργασίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ερευνητές, οι γυναίκες στην Ιαπωνία την περίοδο Heian μεταξύ 794 και 1185 είχαν μαλλιά μέχρι το πάτωμα, τα οποία διατηρούσαν υγιή λούζοντάς τα σε ρυζόνερο. Σήμερα, οι γυναίκες Yao που ζουν στο χωριό Huangluo στην Κίνα, φημίζονται για τα μακριά μεταξένια μαλλιά τους ακολουθώντας την ίδια μέθοδο.

Εκτός από το απίστευτο μήκος τους, τα μαλλιά των γυναικών Yao λέγεται ότι διατηρούν το χρώμα τους για περισσότερο, καθώς δεν γκριζάρουν μέχρι να φτάσουν τα 80 τους.

Τα οφέλη
Οι υποστηρικτές της χρήσης ρυζόνερου για τα μαλλιά πιστεύουν ότι:

Ξεμπερδεύει τα μαλλιά
Κάνει τα μαλλιά πιο λεία
Αυξάνει τη λάμψη
Ενδυναμώνει την τρίχα
Βοηθά τα μαλλιά να μακραίνουν

Πώς μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας το ρυζόνερο

Υπάρχουν τρεις επιλογές για να το ετοιμάσετε αλλά αν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας θα σάς προτείναμε να ακολουθήσετε τον δεύτερο τρόπο καθώς περιέχει υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών.

Για να το χρησιμοποιήσετε με μεγαλύτερη ευκολία στα μαλλιά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλικατέρ προκειμένου να ψεκάσετε τα μαλλιά σας αφού τα ξεβγάλετε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα τάσι και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας στο ντους.

Μέθοδος

Θα χρειαστείτε ½ φλιτζάνι άβραστο ρύζι τύπου Καρολίνα. Αφού το ξεβγάλετε με κρύο νερό κάτω από τη βρύση, βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ με 2-3 φλιτζάνια καυτό νερό. Το
αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά της ώρας και αφού κρυώσει το σουρώνετε και χρησιμοποιείτε το νερό προκειμένου να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram