Ρετινόλη: 4 κανόνες που οφείλεις να γνωρίζεις

Δημοσιεύθηκε 15 Ιουνίου, 2023

Συγκεντρώσαμε μερικούς χρυσούς κανόνες που πρέπει κανείς να τηρεί αν θέλει να χρησιμοποιεί με ασφάλεια προϊόντα με ρετινόλη ιδιαίτερα τώρα, που η επιδερμίδα εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο.

Κάνε σταδιακά την εισαγωγή σου στη ρετινόλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει αυστηρό χρονικό πλαίσιο για το πότε (aka ποια εποχή) μπορεί κανείς να προσθέσει τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του. Αυτό όμως, που είναι σημαντικό να έχει κατά νου, είναι ότι η χρήση ρετινοειδών μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και ξεφλούδισμα. Επομένως είναι απαραίτητο να ξεκινήσει κανείς αργά (όσο αφορά τη συχνότητα) αλλά και να αποφεύγει τη χρήση προϊόντων με υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης ρετινόλης, βλέποντας πώς το δέρμα προσαρμόζεται στο συστατικό.

Άπλωσέ τη το βράδυ

Όπως τονίζουν οι δερματολόγοι, καλό είναι να εφαρμόζει κανείς τα προϊόντα με ρετινόλη και γενικότερα τα ρετινοειδή μόνο τη νύχτα. Κι αυτό γιατί αφενός η ρετινόλη μπορεί να κάνει το δέρμα πιο φωτοευαίσθητο και επομένως πιο ευαίσθητο σε δερματικές βλάβες, αφετέρου, γιατί τα ίδια τα ρετινοειδή διασπώνται στο υπεριώδες φως και έτσι γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά.

Ενυδάτωσε καλά

Οι ενυδατικές κρέμες και γενικότερα, η ενυδάτωση, βοηθά στο να «κλειδώσουν» όλα τα συστατικά που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν θρέψη και ενυδάτωση. Ιδιαίτερα σημαντικό step όταν χρησιμοποιεί κανείς ρετινοειδή που μπορούν να αφυδατώσουν και να ερεθίσουν την επιδερμίδα του.

Το αντηλιακό σου με θρησκευτική ευλάβεια

Αν υπάρχει ένας κανόνας που επαναλαμβάνουν συνέχεια οι δερματολόγοι όταν η συζήτηση φτάνει στη χρήση ρετινοειδών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι αυτός του αντηλιακού. Για παράδειγμα, αν η απλώσεις τον ορό με ρετινόλη αποβραδίς, το επόμενο πρωί μετά τον καθαρισμό πρέπει με θρησκευτική ευλάβεια να εφαρμόζεις πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στο πρόσωπό σου . (Κανόνας που ισχύει σε γενικότερο πλαίσιο, είτε φοράς ρετινοειδή, είτε όχι).

Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται η άσκοπη έκθεση στον ήλιο, να φοράς καπέλο με πλατύ γείσο, γυαλιά ηλίου, να ενισχύεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου καθημερινά με αντιοξειδωτικά και φυσικά, να μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις συχνά την εφαρμογή αντηλιακού μέσα στην ημέρα. Αν δυσκολεύεσαι να τηρήσεις τα παραπάνω, καλύτερα να αποφεύγεις τη χρήση ρετινοειδών το καλοκαίρι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram