Ρετινόλη: Τι πρέπει να προσέξετε όταν την χρησιμοποιείτε

Δημοσιεύθηκε 13 Νοεμβρίου, 2022

Γνωρίζετε όμως πότε πραγματικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην επιδερμίδα σας; Αν όχι, ήρθε η ώρα να μάθετε τα πάντα για το αγαπημένο συστατικό των ειδικών. Μέσα στα χρόνια άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιδραστική και μάλιστα μια από τις κορυφαίες προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και για τις λεπτές γραμμές.

Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερες χρήσιμες λεπτομέρειες για τη ρετινόλη, που όπως την χαρακτηρίζουν , είναι το νούμερο ένα αντιγηραντικό συστατικό και αναμένεται να αλλάξει άρδην την skincare routine σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρετινόλη διεγείρει τις λειτουργίες της επιδερμίδας καθώς προσφέρει τεράστια βελτίωση στην όψη. Μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές από ακμή, τα μαύρα στίγματα και τις δυσχρωμίες ενώ παράλληλα το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και φρεσκάδα. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο καθημερινό σας skincare καθώς μια λάθος διαχείριση δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα για το δέρμα.

Πώς να τη χρησιμοποιείτε;
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι περισσότερες γυναίκες επωφελούνται από την έναρξη μιας θεραπείας με ρετινόλη περίπου από τα 20 τους. Ακόμη, αν κάποια έχει ευαίσθητο δέρμα, η ρετινόλη είναι ένα καλό συστατικό για να αποφευχθούν τα σημάδια γήρανσης. Η συστηματική χρήση μπορεί να περιορίσει τόσο τις δυσχρωμίες όσο και να χαρίσει λεία όψη στην επιδερμίδα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram