Πώς το λινολεϊκό οξύ ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας και την ενυδάτωσή της

Δημοσιεύθηκε 30 Ιουνίου, 2022

Ειδικά το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία χτυπά «κόκκινο» και η επιδερμίδα ταλαιπωρείται από το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω. Γι’ αυτό και μια τακτική και καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς με συστατικά που ενισχύουν τον φραγμό της επιδερμίδας είναι άκρως απαραίτητη.

Ποιο είναι, όμως, το must-have συστατικό των skincare προϊόντων σου φέτος; Μα, φυσικά, το λινολεϊκό οξύ. Αν θέλεις να έχεις λαμπερή και βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα, το λινολεϊκό οξύ πρέπει να έχει βασική θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι το λινολεϊκό οξύ
Το λινολεϊκό οξύ ή αλλιώς βιταμίνη F – όπως και το κολλαγόνο με την ελαστίνη- βρίσκεται εκ φύσεως στον οργανισμό μας. Πρόκειται, στην ουσία, για έναν τύπο Ω-3 λιπαρών οξέων, ένα καλό είδος λίπους που βοηθά το σώμα να παράγει κεραμίδια (για να συγκρατεί την υγρασία) και προσταγλανδίνες (για τον έλεγχο της φλεγμονής).

Καθώς τα χρόνια περνούν, όμως, η παραγωγή του λινολεϊκού οξέος στο σώμα μειώνεται και για αυτό ακριβώς έχουμε ανάγκη να το ενισχύσουμε με άλλους τρόπους. Με ποιους; Μέσα από τη διατροφή και το skincare.

Τα οφέλη του λινολεϊκού οξέος στην επιδερμίδα
Το λινολεϊκό οξύ δρα με τέτοιον τρόπο που κάνει τον φραγμό του δέρματος πιο ισχυρό συγκρατώντας το νερό και δίνοντας στο δέρμα ένα «μαξιλάρι» που προλαμβάνει τυχόν ερεθισμούς. Έτσι, ο φραγμός της επιδερμίδας είναι ισχυρός και υγιής και μπορεί να προστατεύεται αποτελεσματικότερα από τις επιβλαβείς ακτίνες UV και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση.

Και αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει το λινολεϊκό οξύ. Για να καταλάβεις, δεν είναι μόνο ωφέλιμο για την ενυδάτωση του δέρματος, αλλά έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής για όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram