Πώς ν' αποφύγεις τις κακές πρωινές συνήθειες

Δημοσιεύθηκε 26 Φεβρουαρίου, 2022

Όλοι μιλούν για τις πρωινές ρουτίνες επιτυχημένων επιχειρηματιών και για το πώς κάθε εργαζόμενος επαγγελματίας μπορεί να υιοθετήσει τις ίδιες συνήθειες για να ξεκινήσει καλά τη μέρα του και να αυξήσει τη συνολική παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητά του. 

Ποια είναι όμως αυτά τα tips που κάνουν τη διαφορά και που ΔΕΝ εφαρμόζουμε όλοι οι υπόλοιποι; Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν πατούν ποτέ το ξυπνητήρι, δεν ελέγχουν το κινητό τους και δεν έχουν εμμονές με την ώρα. Δεν σου λέμε πολλά, αφήνουμε τους ίδιους τους leaders να τα εξηγήσουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Δεν κλείνουν το ξυπνητήρι

Ένα πράγμα που είναι απίθανο να κάνουν οι επιτυχημένοι επιχειρηματικοί ηγέτες το πρωί είναι να κοιμηθούν παραπάνω ή να κρυφτούν στο παροιμιώδες «πέντε λεπτά ακόμη», αυτό είναι αλήθεια. «Το να πατήσει το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι  είναι κάτι που δεν θα κάνει ποτέ ένας επιτυχημένος άνθρωπος», λέει η Monica Snyder, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Birdsong. Το να πατήσεις το κουμπί αναβολής, σύμφωνα με την Snyder, είναι παρόμοιο με την παραβίαση μιας υπόσχεσης στον εαυτό σου «Και οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η τήρηση των υποσχέσεών τους, ειδικά στον εαυτό τους, είναι βασικός παράγοντας για τη δημιουργία της επιτυχίας που θέλουν στη ζωή τους».

2. Δεν ανοίγουν το κινητό

«Η εστίαση και ο σχεδιασμός κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα δυνατό ξεκίνημα και σε ένα γεμάτο από περιττούς περισπασμούς», λέει ο ιδρυτής της Common Giant, Phillip Oakley, εξηγώντας γιατί αποφεύγει πάντα να ελέγχει το τηλέφωνό του μόλις ξυπνήσει. «Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όταν ξυπνάμε είναι να σηκώνουμε τα κινητά μας τηλέφωνα για να ελέγχουμε email, μηνύματα, κοινωνικά μέσα ή ειδήσεις», προσθέτει ο Oakley.

3. Δεν ξεκινούν αν δεν έχουν σχεδιάσει την ημέρα τους

Μιλώντας για την προγραμματισμένη ώρα, ο συνεργάτης του GTIF Capital, David Chen, πιστεύει ότι το να προγραμματίσεις την ημέρα σου και να κάνεις ένα πλάνο για το τι θέλεις να κάνεις και να πετύχεις είναι το κλειδί για έναν leader. «Είναι πάντα σημαντικό να γνωρίζετε ποιες εργασίες, συναντήσεις και στόχους έχετε θέσει για την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Όταν είστε επιχειρηματίας, τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή».  Ο Chen εξηγεί ότι ο σχεδιασμός και το να αφήσεις αρκετό χρόνο για αυτά τα what-if το πρωί θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη θετική σου ενέργεια και να γλιτώσεις από πολύ άγχος.

4. Δεν αποφεύγουν την άσκηση

«Ένα πράγμα που δεν κάνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι επιχειρηματίες είναι να αποφεύγουν την πρωινή τους προπόνηση», λέει ο συνιδρυτής του MonsterInsights, Chris Christoff, υπογραμμίζοντας ότι η τακτική προπόνηση έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου, αλλά και για την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα στην εργασία. «Η άσκηση και η σωματική υγεία απαιτούν αυστηρή πειθαρχία και προγραμματισμό», λέει ο Christoff. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η ίδια ώθηση που χρησιμοποιήθηκε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας μέσω της άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο πειθαρχημένοι στην επαγγελματική σας ζωή».

5. Δεν προγραμματίζει συναντήσεις και κλήσεις

Κατά κανόνα, η Leila Lewis, ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Be Inspired PR, αποφεύγει να προγραμματίζει οποιεσδήποτε κλήσεις που σχετίζονται με την εργασία νωρίς το πρωί, εκτός από τις περιπτώσεις που είναι εξαιρετικά επείγον ή όταν αντιμετωπίζει μια σημαντική διαφορά ζώνης ώρας μεταξύ της ίδιας και των καλούντων. «Νομίζω ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι προτιμούν να ξεκινούν τη μέρα τους κατανοώντας πού ξοδεύουν καλύτερα τον χρόνο τους, κάνοντας check-in με τις ομάδες τους και δημιουργώντας έναν οδικό χάρτη για το τι πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της ημέρας», εξηγεί η Lewis.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram