Πώς να πλύνεις σωστά τις κουβέρτες, πριν τις αποθηκεύσεις για την επόμενη σεζόν

Δημοσιεύθηκε 2 Μαΐου, 2023

Οι ειδικοί έχουν δώσει την απάντησή τους για το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις κουβέρτες σου. Ωστόσο, ο χειμώνας πέρασε και εσύ σιγά σιγά ξεκινάς να μπαίνεις σε ανοιξιάτικο mood. Αυτό δεν αφορά μόνο τη γκαρνταρόμπα και την ψυχολογία σου, αλλά και το ίδιο σου το σπίτι.

Έρχεται σιγά σιγά η ώρα να βγάλεις τα χαλιά, να αποχωριστείς τη fleece κουβέρτα του καναπέ, να «κατεβάσεις» τις βαριές κουρτίνες και να τις αντικαταστήσεις με αυτές που θα αφήνουν τον ήλιο να λούσει το σπίτι σου. Έρχεται, όμως, και η ώρα που θα απομακρύνεις από το κρεβάτι σου τις χοντρές και πολύ ζεστές κουβέρτες. Κάπως έχεις ξεκινήσει να ζεσταίνεσαι τώρα που μπαίνει Μάιος. Λογικό το βρίσκω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να το κάνεις. Δεν είπε κανείς να κάτσεις να σκάσεις (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αλλά θα πρέπει να το κάνεις σωστά. Δηλαδή, πριν τις αποθηκεύσεις στο γνωστό σημείο της ντουλάπας, πρέπει να πλύνεις τις κουβέρτες με σωστό τρόπο. Τα παρακάτω tips εγγυώνται καθαρές και φρέσκιες κουβέρτες μέχρι την επόμενη σεζόν.

Πώς να πλύνεις σωστά τις κουβέρτες
Επειδή πιθανότατα έχεις διάφορες κουβέρτες από μια σειρά υφασμάτων, όπως fleece, μαλλί και βαμβάκι, σημαντικό είναι να κοιτάς τις ετικέτες φροντίδας τους.

Σύμφωνα με έναν expert που μίλησε στο southernliving.com, οι κουβέρτες από υφάσματα, όπως το βαμβάκι, μπορούν να πλυθούν σε έναν κανονικό κύκλο πλυσίματος, ενώ οι κουβέρτες από fleece, καθώς και οι μάλλινες, απαιτούν πλύσιμο σε πιο χαμηλό/ήπιο πρόγραμμα.

Τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως το κασμίρ, πλένονται καλύτερα στο χέρι ή στο πλυντήριο, αποκλειστικά μόνα τους (χωρίς άλλα ρούχα, πετσέτες ή λευκά είδη), χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά απαλό απορρυπαντικό ρούχων.

Συνήθως -και για να διατηρηθεί η διάρκεια ζωής τους- οι κουβέρτες καλό είναι να στεγνώνουν φυσικά, να τις απλώνεις και να στεγνώνουν από τον αέρα δηλαδή. Ωστόσο, σε περίπτωση ανάγκης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το στεγνωτήριο σε χαμηλό πρόγραμμα, αν φυσικά επιτρέπει κάτι τέτοιο και η ετικέτα φροντίδας της εκάστοτε κουβέρτας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram