Πώς να επιλέξεις το σωστό σχήμα και χρώμα στα νύχια σου

Δημοσιεύθηκε 6 Δεκεμβρίου, 2021

Όσες εικόνες έμπνευσης κι αν αποθηκεύσεις στο Pinterest, συχνά το αποτέλεσμα μετά το μανικιούρ δεν είναι αυτό που περίμενες. Αναμφίβολα, η επιλογή του/της nail artist είναι καίρια, υπάρχουν όμως και κάποιες ακόμα μικρές συμβουλές που θα εγγυηθούν την επιτυχία του αποτελέσματος στο επόμενο ραντεβού σου.

Επιλογή χρώματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να σιγουρευτείς ότι το χρώμα που διάλεξες ταιριάζει με το δέρμα σου, ξεκίνα από τον τόνο της επιδερμίδας σου. Δες παρακάτω τις καλύτερες αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ και του ροζ για κάθε επιδερμίδα.

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη, λευκή επιδερμίδα και θες κόκκινο, προτίμησε ένα berry ή wine red, δηλαδή ένα πιο βαθύ, πλούσιο κόκκινο.

Ιδανικά, το χρώμα θα έχει μπλε τόνους και καθόλου πορτοκαλί αφού θα κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται χλωμό. Εάν προτιμάς μια πιο σκούρα απόχρωση, προτίμησε ένα σκούρο, βαθύ καφέ. Και εδώ, απόφυγε μια πιο απαλή απόχρωση με κίτρινους τόνους. Τέλος, ένα κλασικό αγαπημένο χρώμα είναι το ροζ. Δεν εννοούμε όμως κάποια πολύ έντονη απόχρωση του, αλλά τις πιο κομψές και απαλές επιλογές με μπλε αποχρώσεις. Τα νύχια σου θα φαίνονται όμορφα, περιποιημένα και απίστευτα chic!

Αν το δέρμα σου είναι κάπου μεταξύ ανοιχτόχρωμου και σκούρου, ίσως η ομορφότερη απόχρωση για εσένα είναι το σκούρο κόκκινο. Στο φάσμα του καφέ, οι αποχρώσεις της καραμέλας και του καφέ είναι ιδανικές, καθώς οι ροζ και κίτρινοι τόνοι που περιέχουν αναδεικνύουν την επιδερμίδα σου. Αν έχεις πιο bold διάθεση δοκίμασε ένα metallic καφέ χρώμα. Όσον αφορά το ροζ, οι πιο βαθιές αποχρώσεις του είναι εκείνες που σου ταιριάζουν περισσότερο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και αρκετές απαλές αποχρώσεις στο χρώμα της κρέμας θα κάνουν ωραία αντίθεση με το δέρμα σου.

28062747 - part of female face and hands, white background, copyspace

Τέλος, αν έχεις σκούρα επιδερμίδα, σου ανοίγεται ένα φανταστικό φάσμα χρωμάτων. Στα κόκκινα, προτίμησε μια πλούσια απόχρωση με μπλε τόνους. Επιπλέον, μπορείς να δοκιμάσεις από βαθύ μωβ μέχρι έντονο πορτοκαλί και metallic κόκκινα για ένα super fun γιορτινό μανικιούρ! Όσον αφορά το καφέ, δύσκολα θα βρεις κάποια απόχρωση που να μη σου ταιριάζει οπότε πειραματίσου ελεύθερα. Προχωρώντας στο ροζ, οι απαλές αποχρώσεις του είναι αφάνταστα κολακευτικές και κομψές ενώ οι πιο έντονες κάνουν ωραία αντίθεση με το δέρμα σου.

Επιλογή σχήματος

Προχωρώντας στο σχήμα, η σωστή επιλογή είναι βασική για να μείνεις ικανοποιημένη από το μανικιούρ σου. Τα κλασικά στρογγυλά νύχια είναι ίσως το πιο safe σχήμα που μπορείς να ζητήσεις. Ταιριάζει σε όλες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ανάμεσα στα μανικιούρ. Επίσης, είναι εξίσου καλό για κοντά και μακριά νύχια.

Το οβάλ ή σχήμα αμυγδάλου, αν και viral τα τελευταία χρόνια, δεν είναι τόσο κατάλληλο για όσες προτιμούν τα νύχια τους κοντά. Όμως, είναι το καλύτερο σχήμα για να αναδείξεις τα δάχτυλα σου, κάνοντας τα να φαίνονται μακρύτερα και λεπτότερα.

Ένα ακόμα σχήμα για μακριά νύχια είναι το παραλληλόγραμμο. Αν και πολύ κολακευτικό για το χέρι, είναι καλύτερο να το αποφύγεις εάν τα νύχια σου είναι αδύναμα. Ο λόγος είναι επειδή μπορεί να σπάσουν πιο εύκολα λόγω του μακρύτερου μήκους τους.

Στρέφοντας την προσοχή μας στις fans των κοντών νυχιών, το τετράγωνο σχήμα είναι μια καλή επιλογή. Κάνει τα χέρια να φαίνονται καθαρά και περιποιημένα ενώ δείχνει ιδιαίτερα ωραίο σε όσες έχουν μακριά, λεπτά δάχτυλα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram