Πώς θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι άλλη ενυδατική

Δημοσιεύθηκε 3 Μαρτίου, 2023

Η ενυδάτωση του προσώπου είναι το Α και το Ω για να έχεις μια υγιή επιδερμίδα. Για να διατηρείς σε ισορροπία τον επιδερμικό φραγμό, να λάμπει πάντα το δέρμα σου, να μην εμφανίζει σημάδια και διαταραχές (όπως το ξεφλούδισμα ή οι ερεθισμοί).

Έρχονται, όμως, στιγμές και περίοδοι που μπορεί εσύ να τηρείς κατά γράμμα τη ρουτίνα ομορφιάς σου, να χρησιμοποιείς μία κρέμα που τόσο καιρό μάζευες χρήματα για να αγοράσεις ή που σου τη σύστησαν ως εξαιρετική και τελικά να βλέπεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Ή καλύτερα… να μη βλέπεις αποτέλεσμα στο δέρμα σου. Να είσαι απογοητευμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αρχή, περίμενε! Αν αυτό συμβαίνει τις 3 πρώτες μέρες δώσε λίγο χρόνο στην κρέμα. Δεν δρα τόσο άμεσα. Χρειάζεται μια περίοδος «προσαρμογής» στην επιδερμίδα σου. Αν, ωστόσο, μετά από μέρες και καιρό παρατηρήσεις τα παρακάτω σημάδια στο πρόσωπό σου, τότε ξεκάθαρα φταίει η ενυδατική κρέμα και ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε μία άλλη.

Τα σημάδια ότι δεν «δουλεύει» η ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείς

Έχεις υπερβολική ξηρότητα

Το πιο προφανές σημάδι ότι η ενυδατική κρέμα δεν λειτουργεί είναι ότι το δέρμα σου εξακολουθεί να είναι ξηρό ακόμα και μετά την εφαρμογή της. Αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται μια κρέμα με περισσότερα από ένα ενυδατικά συστατικά.

Εμφανίζεις λιπαρότητα και σπυράκια

Η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να είναι επίσης ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις ενυδατική κρέμα. Κι αυτό, γιατί όταν το δέρμα σου στερείται υγρασίας, προσπαθεί να το αντισταθμίσει υπερπαράγοντας τα φυσικά του έλαια.

Ερεθισμός, κάψιμο ή μυρμήγκιασμα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί— π.χ. περιβαλλοντικοί παράγοντες, ορμονικές αλλαγές, υπερβολική χρήση δραστικών ουσιών και θεραπειών περιποίησης του δέρματος—αλλά όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Όλα έχουν να κάνουν με τον διαταραγμένο φραγμό της επιδερμίδας. Αν, λοιπόν, έχεις ερεθισμούς, κοκκινίλες ή νιώθεις κάψιμο, το δέρμα σου σου «φωνάζει» να δράσεις αμέσως. Να αλλάξεις, δηλαδή, το προϊόν που χρησιμοποιείς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram