Πώς θα ενυδατώσετε τα ξηρά σας μαλλιά το καλοκαίρι;

Δημοσιεύθηκε 18 Ιουνίου, 2022

Η έντονη ξηρότητα των μαλλιών αντιμετωπίζεται με ενυδάτωση. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε περισσότερες ώρες στο μπάνιο σας και να ρίχνετε ακόμα περισσότερο σαμπουάν. Αντιθέτως πρέπει να ρίχνετε λιγότερο σαμπουάν και περισσότερο conditioner.

Ακόμη, μην ξεχνάτε ότι αντηλιακή προστασία δεν χρειάζεται μόνο το πρόσωπο και το σώμα σας αλλά χρειάζονται και τα μαλλιά σας. Μπορείτε να βρείτε πολλά προϊόντα στην αγορά τα οποία θα προστατέψουν τα μαλλιά σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Plus, το καπέλο είναι μία άλλη λύση για να τα προστατέψετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν τα χτενίζετε. Μαλακές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά. Όταν είναι βρεγμένα δεν πρέπει να τα χτενίζετε καθόλου.

Τέλος, καλό είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά. Πριν ξεκινήσετε να τα φτιάχνετε με το πιστολάκι, σιγουρευτείτε ότι έχουν στεγνώσει. Αφήστε τα για δέκα λεπτά μετά το μπάνιο και όχι μέσα σε πετσέτα.

Extra tip:

Στα μαλλιά μας ακόμα και με το νερό, λόγω των μετάλλων που βρίσκονται σε αυτό, προκαλείται φθορά στο κεράτινο περίβλημα της. Ακριβώς για αυτό είναι απαραίτητη η χρήση conditioner σε κάθε λούσιμο ώστε τα λέπια της τρίχας σου να κλειδώνουν με αποτέλεσμα τα μέταλλα να μην φθείρουν το εσωτερικό της τρίχας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram