Πόσο συχνά πρέπει να ουρούμε καθημερινά;

Δημοσιεύθηκε 20 Αυγούστου, 2022

Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτεσαι την τουαλέτα σε καθημερινή βάση, δεν είσαι μόνη. Η συχνότητα ούρησης, είναι στην πραγματικότητα ένας σημαντικός δείκτης της γενικής υγείας, που ξεκινά από τη βρεφική ηλικία και συνεχίζεται σε όλη την ενήλικη ζωή

Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να ουρούμε μέσα στην ημέρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύντομη απάντηση είναι ότι εξαρτάται. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι που αντικειμενικά να θεωρείται «φυσιολογικό». Γενικά, ωστόσο, η ούρηση μεταξύ 4 και 10 φορές την ημέρα θεωρείται υγιής, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την τουαλέτα, μεταξύ 6 και 7 φορών την ημέρα.

Ο αριθμός των φορών που ουρούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας ποικίλλει από άτομο σε άτομο, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν εσύ πηγαίνεις 5 φορές τουαλέτα την ημέρα, ενώ ο σύντροφός σου επισκέπτεται το μπάνιο τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι οι ξαφνικές αλλαγές στη συχνότητα, οι οποίες, σύμφωνα με την Cleveland Clinic, θα μπορούσαν να προκληθούν από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, υπερδραστήρια κύστη, αδιάγνωστο διαβήτη, μη φυσιολογικά επίπεδα ασβεστίου στο σώμα, διαβήτη, πέτρες στα νεφρά ή δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Εάν ξαφνικά παρατηρήσεις ότι πηγαίνεις στην τουαλέτα 12 φορές την ημέρα, αντί για 5 ως συνήθως, καλό θα ήταν να αναζητήσεις ιατρική συμβουλή, για να μάθεις τί μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την αλλαγή.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο συχνά ουρούμε

Το πόσο συχνά ουρούμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

Πόσο πίνουμε

Αυτό είναι αρκετά προφανές, αλλά πιθανότατα θα παρατηρήσεις ότι όταν αυξάνεις την κατανάλωση υγρών μέσα στην ημέρα, επισκέπτεσαι πιο συχνά την τουαλέτα. Και αντίστροφα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram