Πως να βάψω το παιδικό δωμάτιο για να ‘χει καλή ψυχολογία το παιδί;

Δημοσιεύθηκε 3 Ιανουαρίου, 2023

Το παιδικό δωμάτιο είναι εκείνο το μέρος του σπιτιού που το παιδί περνάει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας. Εκεί, διαβάζει παίζει και κοιμάται και για το λόγο αυτό ο χώρος αυτός είναι πολύ σημαντικός για την ψυχική του κατάσταση. Η διακόσμηση λοιπόν παίζει μεγάλο ρόλο στη ψυχολογία και θα πρέπει να γνωρίζουμε πως οι λειτουργίες των χρωμάτων επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη διάθεση του παιδιού μας.

Αρχικά ο χώρος μελέτης δε θα πρέπει να έχει έντονα χρώματα και σχήματα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλεί απόσπαση προσοχής. Καλό θα ήταν λοιπόν να επιλέξετε χρώματα στις αποχρώσεις του πράσινου, ένα χρώμα που εμπνέει την πνευματική ισορροπία, για μεγαλύτερη συγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τον ύπνο, μια καλή επιλογή χρώματος είναι οι αποχρώσεις του μπλε, αφού είναι το χρώμα που εμπνέει γαλήνη και ηρεμία. Να έχετε επίσης στο νου σας να τοποθετήσετε το κρεβάτι σε ένα σημείο που να έχει “καθαρή” οπτική γωνία, όπως για παράδειγμα δίπλα σε ένα παράθυρο.

Στο χώρο του παιχνιδιού, το παιδί θέλει να νιώθει ξενοιασιά και ανεμελιά. Για να το πετύχετε αυτό χρησιμοποιήστε χρώματα όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο και το κόκκινο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram