Πως να βάψετε τα μάτια σας αν έχετε λιπαρά βλέφαρα

Δημοσιεύθηκε 30 Ιουνίου, 2022

Από τα πολλά προβλήματα ομορφιάς που αναδύονται κάθε καλοκαίρι (π.χ. μαλλιά που φριζάρουν και κόκκινο ηλιοκαμένο δέρμα), η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους υποψήφιους. Ακόμα χειρότερα; Όταν η εν λόγω λιπαρότητα συγκεντρώνεται γύρω από την περιοχή των βλεφάρων, σβήνοντας κυριολεκτικά το τέλεια εκτελεσμένο eyeliner σας ή μουτζουρώνοντας τη σκιά σας.

Πώς μπορείτε, όμως, να είστε σίγουρες μόλις εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας, ότι τα λιπαρά σας βλέφαρα παραμένουν σωστά βαμμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας; Ευτυχώς, εκτός από τη χρήση ενός primer σκιών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για λιπαρά βλέφαρα, υπάρχουν μερικά χρήσιμα κόλπα για να μετριάσετε (ή τουλάχιστον να αποκρύψετε) τη γυαλάδα -και μάλιστα με προϊόντα που έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοποθετήστε στα βλέφαρά σας ημιδιάφανη πούδρα

Σύμφωνα με την makeup artist Nydia Figueroa, και όσα δήλωσε στο Bustle, ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κρύψετε τα λιπαρά βλέφαρα είναι να πάρετε ένα χνουδωτό πινέλο σκιών, να το βουτήξετε σε ημιδιάφανη, συμπιεσμένη πούδρα και να το πασπαλίσετε ελαφρά στην περιοχή των βλεφάρων σας πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ των ματιών σας.

Χρησιμοποιήστε φόρμουλες μακράς διάρκειας & υψηλής περιεκτικότητας σε χρωστικές ουσίες

Όταν έχετε λιπαρά βλέφαρα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ που έχουν σχεδιαστεί για να έχουν μεγάλη διάρκεια, εξηγεί η η Figueroa. Επίσης, συνιστά να επιλέγετε προϊόντα με χρώμα, καθώς το χρώμα έχει την τάση να διαρκεί περισσότερο.

Δοκιμάστε το κονσίλερ ως primer

Ένας εύκολος τρόπος για να μετριάσετε τα λιπαρά βλέφαρα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ματ κονσίλερ για να προετοιμάσετε τα βλέφαρα για τη σκιά ματιών, σημειώνει η makeup artist και ιδρύτρια της Pink Lipps Cosmetics Kenyata Gant. Επίσης, το κλειδί είναι να διασφαλίσετε ότι το κονσίλερ σας ελέγχει και τη λιπαρότητα της περιοχής, προσθέτει η Kirin Bhatty, πρέσβειρα της Catrice Cosmetics και makeup artist διάφορων celebrities. «Λατρεύω να εφαρμόζω μερικές σταγόνες από το κονσίλερ στα βλέφαρα με τις άκρες των δαχτύλων μου και στη συνέχεια να το ρυθμίζω με μια ελαφριά πούδρα ως τέλεια βάση για να ξεκινήσω οποιοδήποτε μακιγιάζ σε λιπαρά μάτια», λέει.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram