Πως να αντέξεις τη ζέστη όταν γυμνάζεσαι!

Δημοσιεύθηκε 19 Ιουνίου, 2021

Το τρέξιμο στην ζέστη είναι πολύ σκληρό για το σώμα σου. Οι ειδικοί προτείνουν να ελαττώσεις την διάρκεια της άσκησης όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Είναι καλύτερο να κάνεις μικρές δυνατές προπονήσεις και να αφήσεις τις μεγάλες σε διάρκεια για μέρες που δεν έχει τόσο ζέστη. Είναι πιο αποτελεσματικό να κάνεις κάτι εντατικό που βοηθάει στην ενδυνάμωση και όχι κάτι που βοηθάει στην αντοχή.

Μπορείς επίσης, να γυμναστείς επιλέγοντας πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα, έτσι ώστε ν’ αποφύγεις τις υψηλές θερμοκρασίες. Να φοράς ελαφριά και άνετα ρούχα, και ιδίως ανοιχτόχρωμα, για να αντανακλάται η ακτινοβολία. Επίσης φρόντισε να βρίσκεσαι σε σκιά και να φοράς καπέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά η ενυδάτωση του οργανισμού είναι καίριας σημασίας. Είναι προτιμότερες οι μικρές και τακτές γουλιές νερού, παρά οι μεγάλες και λίγες, κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έτσι κρατάς τα επίπεδα υγρών σου υψηλά και ενυδατώνεις τον οργανισμό σου. Οσο για το φαγητό, σε περίπτωση έντονης εφίδρωσης προτίμησε τροφές που έχουν λίγο περισσότερο αλάτι και τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως η μπανάνα για ν’ αναπληρώσεις τους ηλεκτρολύτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα συμπτώματα της υπερθεμίας του σώματος από την άσκηση σε καύσωνα είναι εξάντληση, πονοκέφαλος, ζαλάδα-ναυτία, κράμπες, ξηρό δέρμα, και σε πιο προχωρημένα σταδια εμετοί, απώλεια αισθήσεων και θερμοπληξία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram