Πως θα φροντίσεις το Αλεξανδρινό που σου χάρισαν

Δημοσιεύθηκε 2 Ιανουαρίου, 2022

Τώρα στις γιορτές, δεν νομίζω ότι υπάρχει σπίτι χωρίς ούτε ένα Αλεξανδρινό. Ένα φυτό που συνδέεται και παραδοσιακά με την ημέρα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μια φτηνή αλλά και πολύ εντυπωσιακή επιλογή είτε για να το στολίσουμε στο χώρο μας είτε για να το προσφέρουμε δώρο.

Επειδή το Αλεξανδρινό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για το στολισμό καταστημάτων και εξωτερικών χώρων λανθασμένα πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για φυτό εξωτερικού χώρου. Ναι, φυσικά και μπορεί να ζήσει έξω, όπως όλα τα φυτά άλλωστε, όμως τα Αλεξανδρινά που αγοράζουμε αυτή την περίοδο, όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για αδύναμα, μικρά σε ηλικία φυτά που προέρχονται από φυτώρια με ειδικές συνθήκες. Αν λοιπόν εκθέσετε το Αλεξανδρινό σας στην ξαφνική παγωνιά οι μέρες του θα είναι μετρημένες.

Έτσι λοιπόν μόλις το Αλεξανδρινό έρθει σπίτι, τοποθετείστε το σε ένα πολύ φωτεινό σημείο χωρίς απευθείας έκθεση στο ήλιο και μακριά από θερμαντικά σώματα καθώς δεν του αρέσει καθόλου ο ξηρός και ζεστός αέρας του καλοριφέρ ή του aircondition. Ιδανικά βάλτε το παρέα με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου για να αυξήσετε την υγρασία στον περιβάλλοντα χώρο του.

Το υπερβολικό πότισμα είναι ο μεγαλύτερο εχθρός για το Αλεξανδρινό σας. Ενώ δεν του αρέσει να στεγνώνει εντελώς, αν το ποτίσετε υπερβολικά θα αρχίσει να κιτρινίζει και να πετάει τα φύλλα του. Παράλληλα απαιτεί άριστη αποστράγγιση και για το λόγο αυτό φροντίστε να είναι πάντα στεγνό, χωρίς υπολείμματα νερού, το διακοσμητικό κασπώ που το φιλοξενεί. Αν του δώσετε φως και την επιθυμητή υγρασία θα μείνει μαζί σας για πάρα πολύ καιρό και μετά τις γιορτές διατηρώντας τα κόκκινα φύλλα του για αρκετούς μήνες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram