Πως θα προστατεύσεις το τριχωτό της κεφαλής σου τώρα το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε 3 Αυγούστου, 2022

Tο τριχωτό της κεφαλής μας είναι ξεκάθαρα μέσα σ’ αυτά τα σημεία που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό, μέχρι να… καούμε. Συνήθως κάπως έτσι, οι περισσότεροι ενεργοποιούμαστε και αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να μην αμελούμε αυτή την περιοχή από την αντηλιακή προστασία.

Στην πραγματικότητα, το τριχωτό της κεφαλής μας είναι πάντα εκτεθειμένο στον ήλιο, επομένως χρειάζεται πάντα να σκεφτόμαστε το πώς θα το προστατεύσουμε από τη βλαβερή ακτινοβολία του. Παρακάτω, ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για τη σωστή προστασία του τριχωτού της κεφαλής μας τώρα το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντηλιακό, Αντηλιακό, Αντηλιακό

Η εφαρμογή και η ανανέωση μιας μικρής ποσότητας από το κανονικό αντηλιακό/ ένα αντηλιακό σε μορφή spray με υψηλό δείκτη προστασίας στη χωρίστρα των μαλλιών – ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή εκτεθειμένη στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία- είναι ο ευκολότερος τρόπος να περιορίσεις τη ζημιά από τον ήλιο όταν είσαι εν κινήσει. Τι λες;

Scalp Serum

Ακριβώς όπως τα serums στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, τα scalp serums δεν είναι τίποτε άλλο παρά οροί για το τριχωτό της κεφαλής που σκοπό έχουν να ενυδατώσουν, ανακουφίσουν, αναζωογονήσουν το δέρμα κάτω από τα μαλλιά, να αποτρέψουν την ερυθρότητα και να καταπραΰνουν από κάθε ερεθισμό. Έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών σε μία πιο συμπυκνωμένη σύνθεση. Στην ουσία λειτουργούν όπως οι οροί προσώπου, ως μια πιο στοχευμένη θεραπεία που βοηθά στην αντιμετώπιση πολύ συγκεκριμένων αναγκών.

Slick Bun

Ή αλλιώς φέρσου έξυπνα με το χτένισμά σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις- σε περίπτωση που δεν σου αρέσουν τα αξεσουάρ μαλλιών (βλέπε καπέλο και μαντήλι παρακάτω) είναι να επιλέξεις ένα χτένισμα που δεν θα έχει χωρίστρα (άρα δεν θα είναι τόσο εκτεθειμένο το τριχωτό της κεφαλής σου σε κάποιο σημείο), όπως ο slick κότσος.

hat hair

Put Your Hat On

Ένα καπέλο είναι κάτι περισσότερο από ένα stylish αξεσουάρ των καλοκαιρινών διακοπών σου: Για την ακρίβεια, μπορεί να προστατεύσει το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και τα μαλλιά σου από τις ακτίνες του ήλιου, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού σου. Καλό είναι να αποφύγεις αυτά που έχουν αραιή πλέξη και μικρό γείσο. Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο!

Scarf It Out

Τέλεια εναλλακτική των καπέλων για το καλοκαιρινό look σου; Τα μεγάλα φουλάρια που μπορείς να δέσεις γύρω από το κεφάλι σου (pirate hairstyle) και εκτός από extra bonus στο χτένισμα και στο outfit σου, θα σε προστατεύσουν από το ηλιακό έγκαυμα. Φυσικά, εκτός από τις διακοπές σου, μπορείς να φοράς το μαντήλι στα μαλλιά σου και στην πόλη, πόσο μάλλον αν περπατάς στον ήλιο αρκετές ώρες.

Extra Tip: Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αποφεύγουμε την έκθεση (επομένως και αυτή του τριχωτού της κεφαλής σου) στον ήλιο ιδιαίτερα τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram