Πως θα μάθεις να εντοπίζεις την τοξικότητα και να την αποφεύγεις

Δημοσιεύθηκε 15 Ιουλίου, 2023

Τα τελευταία χρόνια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τις καθημερινές στιγμές μας! Εάν με ακολουθείς στο Instagram γνωρίζεις ότι είμαι αρκετά ενεργή σε αυτή τη πλατφόρμα οπότε νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να σου πω κάποια πράγματα σχετικά με τα social media.

Όλοι γνωρίζουμε τα πολλά θετικά που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν όμως και πολλές «παγίδες» για τις οποίες θα ήθελα να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Πολλές φορές έχω σκεφτεί όλες εκείνες τις «παγίδες» οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς, να χάνουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ήθελα λοιπόν να σταθώ σε αυτή τη τοξική επιρροή και να φανώ χρήσιμη με τις συμβουλές μου και η σημαντικότερη είναι η εξής: Μη πιστεύεις όλα όσα βλέπεις στα social media γιατί τις περισσότερες φορές θα εμφανιστεί στο feed σου κάποιο μη ρεαλιστικό πρότυπο ομορφιάς. Δε χρειάζεσαι αυτή τη πηγή έμπνευσης, ιδιαίτερα όταν δεν είναι αληθινή! Αυτή είναι μεγαλύτερη «παγίδα» που πρέπει να αποφύγεις.

Για αυτό το λόγο, δημιούργησε την καμπάνια #DetoxYourFeed, στα πλαίσια του Dove Self Esteem Project και κάλεσε γονείς μαζί με τα παιδιά τους σε ένα διαφορετικό Escape Room. Εκεί, γονείς και παιδιά έπρεπε να αποδράσουν από τις τοξικές συμβουλές των social media και να έρθουν αντιμέτωποι με τους πραγματικούς κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά τους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram