Πως θα καθαρίσεις σωστά και εύκολα τις βούρτσες μαλλιών

Δημοσιεύθηκε 17 Αυγούστου, 2021

Αρκετές από εμάς επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτό συνεπάγεται με πλύσιμο ρούχων, μαγιό, πινέλων μακιγιάζ κ.ο.κ. Ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλες σε καθημερινή βάση είναι η βούρτσα των μαλλιών μας.

Δυστυχώς συχνά ξεχνάμε ότι κι εκείνη πρέπει να καθαρίζεται τακτικά αφού συσσωρεύει λιπαρότητα, τρίχες, μικρόβια και πολλά ακόμη που μεταφέρονται στο τριχωτό της κεφαλής αν δεν απομακρυνθούν. Μια φορά το μήνα αρκεί για να διώξεις τη βρωμιά και τις τρίχες από την βούρτσα σου και να την απολυμάνεις για τις επόμενες χρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Με τη βοήθεια μιας χτένας με αραιά δόντια (ή και με το χέρι) αφαίρεσε όλες τις τρίχες που έχει συγκεντρώσει η βούρτσα σου.
  • Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό ρίξε μια μιικρή ποσότητα από υγρό πιάτων. Μη μουλιάσεις τις βούρτσες για ώρες παρά μόνο για ελάχιστα λεπτά. 
  • Πάρε μια οδοντόβουρτσα την οποία έχεις βυθίσει στο σαπουνόνερο και καθάρισε προσεκτικά κάθε σημείο της χτένας. Αφού ολοκληρώσεις ξύπλυνε καλά με κρύο νερό.
  • Το τελευταίο αλλά σημαντικό βήμα είναι η απολύμανση. Σε ένα παλιό μπουκάλι από άρωμα, βάλε λευκό ξύδι και ψέκασε πάνω στα δοντάκια της βούρτσας. Άφησε λίγα λεπτά να δράσει και σκούπισε με νωπή πετσέτα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram