Πως θα κάνεις το μικρό σου εξοχικό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουλίου, 2021

Έχεις μικρό εξοχικό σπίτι και δυσκολεύεσαι με τη διακόσμησή του; Με τις παρακάτω ιδέες θα εξοικονομήσεις χώρο και θα κάνεις την εξοχική σου κατοικία να μοιάζει μεγαλύτερη.

1. Δώσε έμφαση στην αυλή ή τη βεράντα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι περνάμε τις περισσότερες ώρες στην αυλή ή τη βεράντα. Δημιούργησε λοιπόν μια ευχάριστη και άνετη γωνία, με έπιπλα εξωτερικού χώρου, όπου θα χαλαρώνεις, θα υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου και θα περνάτε τις πιο όμορφες μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. 

2. Βγάλε τις βαριές κουρτίνες

Γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι το όμορφο φυσικό φως του σπιτιου; Οι βαριές κουρτίνες το καλοκαίρι στο εξοχικό δεν χρειάζονται, αφού τα γυμνά παράθυρα δίνουν μια αναζωογονητική και φρέσκια εμφάνιση, ιδίως σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα. Αν ωστόσο δεν θες να απογυμνώσεις εντελώς το χώρο, προτίμησε πιο ανάλαφρα υφάσματα. Οι περσίδες είναι μια ακόμη πιθανή λύση, αφού σου προσφέρουν φως και ιδιωτικότητα όταν τη χρειάζεσαι.

3. Προσοχή στα χρώματα

Επίλεξε με προσοχή τα χρώματα με τα οποία θα βάψεις το εσωτερικό του εξοχικού σου, καθώς τα πολλά και έντονα χρώματα δημιουργούν περιττό θόρυβο και κάνουν το χώρο να φαίνεται υπερβολικά φορτωμένος. Προτίμησε λοιπόν ουδέτερες ή παστέλ αποχρώσεις, τόσο στους τοίχους όσο και στα έπιπλα. Οι ανοιχτές αποχρώσεις διαχέουν το φως, δίνοντας βάθος στο χώρο. Αν από την άλλη σου αρέσει το χρώμα συνδίασε 2 έως 3 το πολύ χρώματα στη διακόσμησήσου.

4. Χρησιμοποίησε έξυπνα και πρακτικά έπιπλα

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δώσεις και στα έπιπλά σου, αφού θα πρέπει να είναι κατάλληλα σε μέγεθος, και να φέρνουν ταυτόχρονα το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που επιθυμείς. Επίλεξε έπιπλα που προσαρμόζονται στις ανάγκες σου, πχ να περιέχουν αποθηκευτικό χώρο, να μετακινούνται, ακόμα και να αλλάζουν μέγεθος όταν το θες. Τα μικρά, ευέλικτα έπιπλα δίνουν χώρο, αέρα και είναι πιο λειτουργικά!

5. Καθρέφτες

Εκτός από τη χρηστικότητα που μας προσφέρουν οι καθρέφτες, μπορούν να λειτουργήσουν σαν διακοσμητικό στοιχείο, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει το χώρο. Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέφτη σε κεντρικό σημείο του δωματίου και θα δεις αμέσως τα αποτελέσματα. 

6. Αξιοποίησε τους τοίχους

Από τη στιγμή που το εξοχικό σου είναι μικρό, προσπάθησε να εκμεταλλευτείς τους χώρους του όσο το δυνατόν περισσότερο, με σκοπό πάντα τη λειτουργικότητα. Τοποθετώντας ράφια στους χώρους σου, εξοικονομείς χώρο, ενώ ταυτόχρονα προσθέτεις και στυλ. Επίλεξε ανοιχτά ράφια και πρόσθεσε μια έξτρα δόση γοητείας.

Γράφει η Κυριακή Μπατζαλή

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram