Πως θα διατηρήσεις φρέσκα τα τριαντάφυλλα σαν να τα αγόρασες χθες

Δημοσιεύθηκε 1 Μαΐου, 2023

Διανύουμε την ομορφότερη με διαφορά εποχή του χρόνου και ως γνωστόν την άνοιξη τα λουλούδια βρίσκονται στη φύση σε αφθονία. Δεν υπάρχει ωραιότερο διακοσμητικό για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου από ένα βάζο με φρέσκα, χρωματιστά άνθη. Τα τριαντάφυλλα ήταν ανέκαθεν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των γυναικών αφού διατίθενται σε υπέροχες αποχρώσεις και διαφορετικά μεγέθη.

Τα φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα δεν έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο αφού σταδιακά αρχίζουν να μαραίνονται με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ παλιά και αποξηραμένα. Υπάρχουν ωστόσο μερικές συμβουλές που αξίζει να δοκιμάσεις αν θες να φαίνονται τα λουλούδια σου πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Δώσε έμφαση στο βάζο

Είναι σημαντικό να καθαρίσεις καλά το βάζο στο οποίο σκοπεύεις να βάλεις τα λουλούδια σου..Πλύνε το δοχείο για να το καθαρίσεις από βρωμιά και σκόνη για να βεβαιωθείς ότι τα τριαντάφυλλά σου θα διατηρηθούν στο πιο ιδανικό δοχείο.

2) Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό

Όταν γεμίζεις το βάζο, μην χρησιμοποιείς νερό που είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορούν να «σοκάρουν» τα άνθη και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής τους, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

3) Αγόρασε τροφή λουλουδιών

Ρίξε το φακελάκι τροφής λουλουδιών στο βάζο με το νερό πριν βάλεις τα λουλούδια μέσα. Η τροφή θα βοηθήσει τα άνθη σου να φαίνονται φρέσκα για περισσότερες ημέρες.

4) Κόψε τα στελέχη

Πριν βάλεις τα λουλούδια σε ένα βάζο με νερό, κότε τα άκρα των μίσχων. Θα διευκολύνει τα λουλούδια να απορροφήσουν το νερό και θα τα κρατήσει ζωντανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5) Άλλαζε συχνά νερό

Η τακτική αλλαγή του νερού θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα άνθη σας φρέσκα. Όταν αλλάζετε το νερό, φροντίστε να αφαιρέσετε τα ξηλωμένα φύλλα και τα πέταλα που έχουν πέσει. Τα υπολείμματα που αφήνονται στο νερό μπορεί να σαπίσουν και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής των ανθών σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram