Προβλήματα υγείας που φαίνονται στα μαλλιά

Δημοσιεύθηκε 26 Δεκεμβρίου, 2023

Τα μαλλιά, όπως και τα νύχια, μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας.

Τα αδύναμα ή εύθραστα μαλλιά, η τριχόπτωση και η πιτυρίδα, είναι συμπτώματα που δεν πρέπει να αμελήσετε, καθώς μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε παρακάτω τέσσερα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Αδύναμα, θαμπά μαλλιά: Τα πλούσια μαλλιά είναι αναμφίβολα σημάδι καλής υγείας. Εάν παρατηρήσετε ξαφνική αλλαγή στα μαλλιά σας, για παράδειγμα η τρίχα να είναι λεπτή και θαμπή, σκεφτείτε αν έχετε κάνει κάποια πρόσφατη αλλαγή. Μήπως ξεκινήσατε κολύμβηση και σας επηρεάζει το χλώριο της πισίνας; Ή μήπως βάψατε τα μαλλιά σας; Μεταξύ άλλων, τα αδύναμα μαλλιά είναι σύμπτωμα διαταραχής του θυρεοειδούς.

Πιτυρίδα: Πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν πιτυρίδα λόγω στρες ή κακής ποιότητας σαμπουάν. Είναι κάτι που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, όμως αν τα σημάδια επιμένουν και επιδεινώνονται μπορεί να αποτελούν ένδειξη ψωρίασης.

xtenisma

Τριχόπτωση: Χάνουμε μέσο όρο 100 τρίχες την ημέρα. Η τριχόπτωση είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική, όμως αν παρατηρήσετε απότομες αλλαγές στην πυκνότητα των μαλλιών, πρέπει να δώσετε περισσότερη προσοχή. Η τριχόπτωση μπορεί να αποτελεί σημάδι υποθυρεοειδισμού ή υπερθυρεοειδισμού, καθώς και συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Ξηρά, εύθραυστα μαλλιά: Η τρίχα αποτελείται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Εάν δε λαμβάνουμε τις απαραίτητες πρωτεΐνες από τη διατροφή μας σε ημερήσια βάση, τότε τα μαλλιά αποδυναμώνονται. Η ξηρότητα και το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να αποτελούν ένα ακόμη προειδοποιητικό σημάδι διαταραχής του θυρεοειδούς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram