Πρέπει να βάζω ρετινόλη πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;

Δημοσιεύθηκε 10 Απριλίου, 2022

Η ρετινόλη είναι η βασίλισσα της αντιγήρανσης και αγαπημένο, αντιγηραντικό συστατικό των δερματολόγων. Μειώνει τη βαθιές ρυτίδες και λεπτές γραμμές, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας κάνοντάς την πιο λεία και σφριγηλή, δρα βαθιά στο δέρμα, ενισχύει την παραγωγή των κυττάρων και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος και ελαστίνης. Πόσο σωστά τη χρησιμοποιείς όμως; Παρακάτω, λύνουμε μία από τις #Instabeauty απορίες που και αυτή την εβδομάδα μας θέσατε στο Instagram

Και τα οφέλη της ρετινόλης δεν σταματούν εδώ, αν ξέρει κανείς να τη χρησιμοποιεί σωστά στη skincare ρουτίνα του, πράγμα που μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για να καταλάβεις αν την έχεις εντάξεις σωστά στην καθημερινή σου beauty ρουτίνα, δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διαβάζεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι καλύτερο να απλώνω τη ρετινόλη πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;

Αρχικά, πρέπει να πούμε πως δεν υπάρχει κάποιος «αυστηρός» κανόνας σχετικά με τη χρήση ρετινόλης πριν/ μετά την ενυδατική κρέμα. Η σειρά με την οποία εφαρμόζεις το προϊόν που περιέχει ρετινόλη εξαρτάται στην πραγματικότητα από το είδος του προϊόντος αυτό καθαυτό. Πλέον, κανείς μπορεί να βρει τη ρετινόλη σε  διαφορετικές συνθέσεις, όπως σε κρέμες, ορούς, face oils που την περιέχουν. Κάπως έτσι, διαφοροποιείται και ο τρόπος/ σειρά με την οποία την εντάσσεις στην skincare ρουτίνα σου.

Ένας γενικότερος, εμπειρικός κανόνας, λοιπόν, είναι να εφαρμόζει κανείς το προϊόν ρετινόλης με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε με οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης δέρματος ίδιας κατηγορίας, ακολουθώντας τον κανόνα του σωστού layering: Από την πιο λεπτή υφή έως την πιο παχύρρευστη. Γι αυτόν τον λόγο, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία γενικευμένη απάντηση σχετικά με το αν πρέπει πάντα να απλώνει κανείς τη ρετινόλη πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση, είναι να εξετάζουμε πότε πρέπει να εφαρμόζουμε ρετινόλη, με βάση τον τύπο του προϊόντος που την περιέχει στη σύνθεσή του.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram