Πράσινο τσάι ή νερό καρύδας μετά την προπόνηση;

Δημοσιεύθηκε 10 Ιουλίου, 2023

Mετά από κάθε προπόνηση, ξέρεις πολύ καλά πως πρέπει να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά, ειδικά το καλοκαίρι. Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να αναπληρώσεις τα χαμένα υγρά μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από το τέλος της προπόνησης, πριν κλείσει το μεταβολικό παράθυρο και το σώμα είναι δεν είναι πια σε θέση να απορροφήσει έξτρα θρεπτικά συστατικά.

Νερό καρύδας

Μπορείς να απολαύσεις το νερό καρύδας που έχει φυσικά σάκχαρα και νάτριο ενώ είναι γεμάτο κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και ηλεκτρολύτες. Προτίμησε το γνήσιο νερό καρύδας, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα αγοράζοντας μικρές καρύδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απλά κόβεις την κορυφή και πίνεις το νερό με το καλαμάκι, όπως θα έκανες αν βρισκόσουν στην Καραιβική.

Μια μερίδα των 30 ml νερό καρύδας έχει περίπου 70 θερμίδες και 15 γραμμάρια σάκχαρα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι συνοδεύεται από μια μακριά λίστα θρεπτικών συστατικών χωρίς ούτε μία θερμίδα. Οι υγιεινές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι γνωστές με βασική τις κατεχίνες ενός είδους αντιοξειδωτικών που έχουν αποδειχτεί πως είναι πιο ισχυρές από τις βιταμίνες C και Ε.Το πράσινο τσάι έχει επίσης αποδειχτεί πως μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οπότε: Τι να επιλέξεις! 

Mix and mix! Μια ημέρα πράσινο τσάι και μία νερό καρύδας! Έτσι δεν θα βαριέσαι και θα έχεις ποικιλία στα ενεργειακά ροφήματα μετά την προπόνηση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram