Πονοκέφαλος: Φυσικές λύσεις για άμεση αντιμετώπιση

Δημοσιεύθηκε 9 Αυγούστου, 2023

Ο πονοκέφαλος είναι πόνος στο κεφάλι, που εντοπίζεται στο μέτωπο, στους κροτάφους και στο πίσω μέρος της κεφαλής.

Προκαλείται από αλλαγές στη διάμετρο των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου (συστολή – διαστολή) και από φλεγμονώδεις αλλοιώσεις των μαλακών ιστών προσώπου και αισθητήριων οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αιτίες που τον προκαλούν είναι πολλές και σε αυτές συγκαταλέγονται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, η κακή ποιότητα και μικρή διάρκεια ύπνου, οι ορμονικές διαταραχές κυρίως σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση, το άγχος, οι διατροφικές συνήθειες κλπ.

Έλαιο μέντας: Χρησιμοποιείται για τη φυσική αντιμετώπιση του πόνου καθώς ενεργοποιεί τους ευαίσθητους υποδοχείς του δέρματος. Χαρίζει μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας που κάνει τον πονοκέφαλο να υποχωρεί.

Καψαϊκίνη: Είναι το ενεργό συστατικό που περιέχει η καυτερή πιπεριά και προκαλεί ένα ελαφρύ αίσθημα καψίματος όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Ωστόσο, περιορίζει τον πόνο όταν εισπνέουμε τη μυρωδιά της πιπεριάς.

Τσάι: Η καφεΐνη ενισχύει την αποτελεσματικότητα των αναλγητικών κι έτσι καταπολεμά ταχύτερα τον πονοκέφαλο. Προτιμήστε το τσάι αντί για τον καφέ, καθώς περιέχει ωφέλιμα αντιοξειδωτικά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram