Πολύ μπροστά η Βαρκελώνη! Βάλε το αυτοκίνητο στο parking και έχεις δωρεάν μετακίνηση

Δημοσιεύθηκε 25 Οκτωβρίου, 2021

Σε ένα ιδεατό σύμπαν όλοι θα θέλαμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους της πόλης μας, να μην εισπνέουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση και να μην κολλάμε στην κίνηση.

Ε, λοιπόν, όλες αυτές τις δυνατότητες προσφέρει στους πολίτες της η Βαρκελώνη, η οποία- σε μια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος- πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης, η Βαρκελώνη καλεί τους κατοίκους της να κάνουν μια «οικολογική» ανταλλαγή.

Όποιος πολίτης έχει στην κατοχή του βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, μπορεί να λάβει ένα δωρεάν πάσο τριών ετών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αρκεί… να βάλει στην άκρη το δικό του όχημα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία από τις πολλές που έχουν παρθεί στην Ευρώπη με σκοπό τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Ορισμένα προγράμματα σε άλλες χώρες της Ευρώπης προσφέρουν «μετρητά για τα πολύ παλιά αυτοκίνητα», αλλά στη Βαρκελώνη έχει αποφασιστεί να γίνει αυτού του είδους η ανταλλαγή.

Η πρωτοβουλία αυτή της Βαρκελώνης δεν θα κάνει μόνο καλό στο περιβάλλον, αλλά θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρημάτων τόσο των πολιτών όσο και του ίδιου του κράτους.

Θα σου το εξηγήσω! Χρησιμοποιώντας οι πολίτες τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αποφύγουν μεγάλα κόστη του αυτοκινήτου, όπως είναι η βενζίνη και οι επισκευές στο συνεργείο.

Η πόλη, επίσης, θα εξοικονομήσει χρήματα που θα χρησιμοποιούνταν για επισκευές δρόμων από φθορές, από ζημιές που θα προκαλούνταν από ατυχήματα ή άλλα κόστη από την πολλή κίνηση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram