Πολλές επαναλήψεις vs βάρη: Τι να επιλέξεις για να χάσεις κιλά

Δημοσιεύθηκε 19 Οκτωβρίου, 2021

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα για το οποίο οι γνώμες διίστανται είναι το εξής: «πρέπει τελικά να κάνω πολλές επαναλήψεις με λίγα κιλά ή λίγες επαναλήψεις με πολλά κιλά;» Ποια είναι άραγε η σωστή απάντηση και γιατί; Αρχικά no1 παράγοντας είναι ο επιθυμητός στόχος.

Οι γυναίκες που θέλουν να πάρουν όγκο (μυς κυρίως) πρέπει να ακολουθήσουν εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα εκγύμνασης και διατροφής από εκείνες που θέλουν να χάσουν κιλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεσαίος αριθμός επαναλήψεων (συνήθως 6-12) είναι αυτός που προσφέρει μεγάλα μυϊκά οφέλη, ενώ ο υψηλός αριθμός επαναλήψεων (περισσότερες από 15) προσφέρει αύξηση της μυϊκής αντοχής. Η ιδανική κλίμακα επαναλήψεων ώστε να προκληθούν οι μέγιστες δυνατές αλλαγές στη σύνθεση του σώματός σου είναι 6 έως 12 επαναλήψεις.

Οι λίγες επαναλήψεις είναι μια πολύ καλή λύση εάν θέλεις να χτίσεις μύες και παράλληλα να αυξήσεις τη δύναμή σου. Σε περίπτωση που ο πρωταρχικός σου στόχος είναι να μειώσεις το σωματικό λίπος, θα πρέπει να εκτελέσεις το 80% των ασκήσεων του προγράμματός σου συνδυαστικά με διαλείμματα ξεκούρασης (30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο) μεταξύ των σετ.

Ο συνδυασμός προπόνησης με βάρη, η αερόβια και αναερόβια προπόνηση και πάνω απ ‘όλα η σωστή διατροφή είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να γραμμώσεις μυϊκά και όχι οι πολλές επαναλήψεις με λίγα κιλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram