Ποιο είναι το σωστό μακιγιάζ για μικρά μάτια;

Δημοσιεύθηκε 8 Σεπτεμβρίου, 2021

Όλα τα μακιγιάζ ματιών έχουν σαν σκοπό να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι τα μάτια φαίνονται πιο μεγάλα και το πετυχαίνουν σε ένα κανονικό μέγεθος ματιών. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με πραγματικά μικρά μάτια τότε έχουμε μια πρόκληση. Μια λάθος πινελιά ή περίγραμμα μπορεί να χαλάσει όλο το look και το τελικό αποτέλεσμα να είναι αντίθετο με αυτό που περιμέναμε.

Δείτε λοιπόν, τι πρέπει να προσέχετε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Ξεκινάμε από το βασικό που είναι τα καλοσχηματισμένα φρύδια. Τα χοντρά ή αντίθετα πολύ λεπτά και απεριποίητα φρύδια βαραίνουν τα μάτια και φαίνονται ακόμα πιο μικρά. Δώστε έμφαση στο τόξο των φρυδιών να έχει μια καλή καμπύλη ώστε να έχουν τα μάτια περισσότερο περιθώριο να φανούν – να είναι πιο ανοιχτά. Επίσης, ένα άλλο τρικ είναι να απλώσετε ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών ακριβώς κάτω από τα φρύδια και λίγο highlighter ή κρεμώδη nude σκιά στο κέντρο της καμπύλης.

• Προτιμήστε τα απαλά και ανοιχτόχρωμα χρώματα καθώς και αυτά που είναι λίγο χλωμά, στο κινητό βλέφαρο, ώστε να φωτίσουν τα μάτια σας και να φαίνονται πιο μεγάλα.

• Προτιμήστε τα σκούρα χρώματα μόνο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, τραβηγμένες πιο έξω, για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλα.

• Απλώστε το περίγραμμα από την μέση του άνω ή κάτω βλεφάρου, τραβώντας το λίγο πιο έξω και να δώσετε περισσότερο μήκος στα μάτια. Για να φαίνεται το αποτέλεσμα πιο φυσικό, δουλέψτε το περίγραμμα ελαφρώς προς τα πάνω και προς τα έξω.

• Μην απλώνετε το περίγραμμα σε χοντρές γραμμές, οι λεπτές και ελαφρώς σβησμένες γραμμές μεγαλώνουν τα μάτια.

• Απλώστε λευκό μολύβι ματιών στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου, τα μάτια θα φωτίσουν αμέσως και θα φαίνονται πιο μεγάλα.

• Προτιμήστε τις μάσκαρα που προσφέρουν μάκρος και όχι όγκο. Οι βαριές βλεφαρίδες βαραίνουν τα μάτια που με την σειρά τους φαίνονται πιο μικρά. Απλώστε την μάσκαρα δίνοντας περισσότερη έμφαση από την μέση του βλεφάρου και προς την εξωτερική γωνία του ματιού.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram