Ποιον τίτλο θα έχει η μικρή Lilibet Diana

Δημοσιεύθηκε 14 Ιουνίου, 2021

Το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι ο ερχομός στον κόσμο της κόρης του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, Lilibet Diana.

Μπορεί να γεννήθηκε μόλις στις 4 Ιουνίου, αλλά ήδη απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως και ίσως γίνει και η αφορμή, ώστε οι σχέσεις του πατέρα της με το παλάτι να αποκατασταθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος θα είναι, όμως, ο τίτλος της;

Όπως και ο μεγάλος τους γιος, Archie, έτσι και η μικρή Lili δεν θα φέρει κάποιον βασιλικό τίτλο. Μάλιστα, δεν μπορεί να αποκαλείται καν πριγκίπισσα. Και όλα αυτά εξαιτίας ενός κανόνα που υπάρχει εδώ και περίπου 100 χρόνια.

Επειδή η μικρή και ο αδερφός της είναι πολύ μακριά στη διαδοχή του θρόνου δεν μπορούν να έχουν τίτλο, αλλά ούτε προστασία από το παλάτι. Όταν η Βασίλισσα πεθάνει ή αποχωρήσει από τον θρόνο και ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, θα μπορεί αν το επιθυμεί να δώσει στον Archie και στη Lili τίτλους.

Τα δημοσιεύματα θέλουν την απόφαση αυτή της Βασίλισσας, να είναι η αφορμή που Meghan και Harry αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα στην Αμερική.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram