Ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να πετάξετε άμεσα από το νεσεσέρ σας;

Δημοσιεύθηκε 28 Ιανουαρίου, 2023

Είναι αρκετά σύνηθες και απόλυτα αναμενόμενο, ειδικότερα για τους λάτρεις του skincare και μακιγιάζ, να συσσωρεύουν έναν μεγάλο όγκο προϊόντων στα ράφια ή τα νεσεσέρ τους. Στην πραγματικότητα όμως τα προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε καθημερινή βάση είναι συγκεκριμένα. Άρα ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά μένει αποθηκευμένο για πολύ περισσότερο καιρό από όσο θα έπρεπε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα προϊόν περιποίησης που έχει ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης του, στην «καλύτερη» απλώς χάνει την αποτελεσματικότητα του και, στην χειρότερη, ενδέχεται να προκαλέσει ακόμα και βλάβες στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα καταλάβετε λοιπόν πότε μπορείτε να κρατήσετε ή να πείτε το παντοτινό αντίο σε προϊόντα όπως μια ενυδατική, ένα ρουζ ή ακόμα και κάποιο άρωμα; Μάθετε τα πάντα για τις ενδεικτικές ημερομηνίες λήξης καθώς και για κάθε σημάδι ότι κάποιο beauty προϊόν σας έχει χαλάσει.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνουμε προσοχή στη διάρκεια ζωής ενός skincare προϊόντος, καθώς τα συστατικά τους απορροφούνται κατευθείαν από την επιδερμίδα μας. Συνήθως τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς στην αγορά έχουν 30 μήνες διάρκεια ζωής σφραγισμένα, και χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για 6 ή 12 μήνες μετά το άνοιγμά τους, όπως αναγράφεται στην κάθε συσκευασία (Ψάξτε για το σύμβολο με το βαζάκι και το καπάκι στο πίσω μέρος των προϊόντων).

Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας είναι φετινό. Μόλις λήξει, το SPF του δεν θα λειτουργήσει σωστά. Την ίδια προσοχή πρέπει να δίνουμε στα προϊόντα με βάση το λάδι όπως και στους ορούς βιταμίνης C. Ένα λιπαρό προϊόν μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και συνήθως διαχωρίζεται οπτικά όταν χαλάει. Η βιταμίνη C, πάλι, χάνει κατευθείαν την αποτελεσματικότητά της ύστερα από την ημερομηνία λήξης, ενώ χαλάει ακόμα πιο γρήγορα, όταν δεν αποθηκευτεί σωστά.

Δεδομένου ότι και το μακιγιάζ εφαρμόζεται στην επιδερμίδα μας, είναι συνετό να ακολουθούμε εξίσου προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξης. Ένα ληγμένο foundation για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει φραγμένους πόρους, σπυράκια και ερεθισμούς. Το σημαντικότερο από όλα βέβαια είναι να αλλάζουμε την μάσκαρά μας κάθε 6 μήνες, μιας και μετατρέπεται πολύ εύκολα σε πηγή βακτηριδίων και ακάρεων, ενώ είναι ένας από τους πιο κοινούς παράγοντες μολύνσεων των ματιών. Γενικά, πέρα από την τυπική διάρκεια ζωής που μπορεί να αναγράφεται στη συσκευασία, καλό θα ήταν να τσεκάρουμε την μυρωδιά ή την αλλαγή στην υφή ενός makeup προϊόντος. Αν διαχωρίζεται, αν έχει οξειδωθεί ή αν θρυμματίζεται, καλύτερα να το πετάξετε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram