Περπατώντας στη Χαλκίδα!

Δημοσιεύθηκε 6 Απριλίου, 2022

Τα οφέλη ενός περίπατου σε εξωτερικού χώρου είναι τόσα, που αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κάθομαι και συνεχίζω να γράφω. Η πόλη μας ειδικά είναι ιδανική για έναν όμορφο περίπατο δίπλα στην θάλασσα ή στα όμορφα στενά της

Πέρα από την πολύ θετική επίδραση που έχει στην απώλεια του άγχους και του στρες, το περπάτημα βοηθά στην βελτίωση της φυσικής και ψυχολογικής σου κατάστασης, αλλά και στην πρόληψη από πολλές ασθένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Θα είσαι πιο ευτυχισμένος με ένα περίπατο στην παραλία της Χαλκίδας

Καθώς περπατάς, ο εγκεφαλός σου απελευθερώνει “χημικά χαράς”, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, τα οποία φτιάχνουν τη διάθεσή σου και κατά τη διάρκεις του περίπατου, αλλά και μετά.

2. Θα αποφύγεις την απώλεια μνήμης περπατώντας κάτω από την υψηλή γέφυρα

Το περπάτημα απελευθερώνει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται BDNF, ή νευροτροφικός παράγοντας που προέρχεται από τον εγκέφαλο.

3. Θα πέσει η πίεσή σου με μια βόλτα στο κάστρο της Χαλκίδας

Όταν περπατάς, η καρδιά σου χτυπάει πιο γρήγορα και αντλεί περισσότερο αίμα.

3. Θα δυναμώσεις τα κόκαλά σου έαν αθλείσθε στα νερά του Ευρίπου

Σε αντίθεση με την ποδηλασία ή το κολύμπι, το περπάτημα είναι μια δραστηριότητα που φέρει βάρος. Η ελαφριά κρούση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των οστών σου, προστατεύοντάς σε από την οστεοπόρωση και τα κατάγματα.

4. Μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση λίπους ένας περίπατος στην Αβάντων

Το περπάτημα λέει στους μυς σου να απελευθερώσουν ιρισίνη, μια ορμόνη που βοηθά στην καύση του λίπους. Οι επιστήμονες λένε πως δείχνει να αναπρογραμματίζει τα λιποκύτταρα, ώστε να καίνε ενέργεια αντί να την αποθηκεύουν, αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό και βοηθόντας τελικά στο να χάσεις βάρος ευκολότερα.

5. Θα δείχνεις νεότερος με λίγο καθημερινό περπάτημα στην πόλη σου

Η άσκηση αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα σου απαλό και ελαστικό και ευθύνεται για τη νεανική σου εμφάνιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram