Παξοί: Μικρά μυστικά για τον επίγειο παράδεισο που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Δημοσιεύθηκε 19 Ιουνίου, 2021

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κλείσεις τις επόμενες διακοπές σου.

Υπάρχουν προορισμοί που δεν λείπουν από καμία bucket list καλοκαιρινών διακοπών. Ένας τέτοιος είναι και οι Παξοί. Γραφικά ψαροχώρια, εκπληκτικές παραλίες με καταγάλανα νερά και μια αίσθηση πολυτέλειας συνθέτουν την εικόνα ενός επίγειου παράδεισου που οπωσδήποτε θέλεις να επισκεφτείς. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα 20 ωραιότερα νησιά του κόσμου. Και μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της ομορφιάς του, αν υπολογίσεις πόσα νησιά έχουμε στην Ελλάδα και προσθέσεις σε αυτά και του υπόλοιπου πλανήτη.
μύθος λέει ότι αυτό το μικρό στολίδι του Ιονίου είναι αποτέλεσμα ενός έρωτα: ο Ποσειδώνας, ο Θεός της θάλασσας, χτύπησε την Κέρκυρα με την τρίαινα του και δημιούργησε ένα ξεχωριστό νησί για να απολαύσει ήσυχα τον έρωτα του με την Αμφιτρίτη. Έγινε το ιδανικό σκηνικό και για έναν ακόμα έρωτα, αυτόν του Αλέξανδρου και της Έλλη στη σειρά “Να με προσέχεις” που προβλήθηκε το 2000 από το Mega.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιδιώκει να το κάνει και πάλι σημείο αναφοράς αφού θα γυριστεί στο νησί η νέα του σειρά. Πριν μάθουμε περισσότερα για τη νέα του τηλεοπτική δουλειά, ας ανακαλύψουμε μερικά από τα μικρά μυστικά του νησιού που το 2014 χαρακτηρίστηκε ως πολιτιστικό χωριό της Ευρώπης.

Το όνομα Παξοί προέρχεται από το Pax, που σημαίνει τραπεζοειδές στη φοινικική γλώσσα. Οι κάτοικοι ήταν ηπειρωτικής καταγωγής, ελληνόφωνοι. Πρώτοι έποικοι φαίνεται να ήταν οι Φοίνικες, που είχαν αποικία τους την Κεφαλονιά. Από την αρχαιότητα η ιστορία των Παξών και Αντιπάξων ακολούθησε την ιστορική πορεία της Κέρκυρας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μέχρι σήμερα μιας και η απόσταση που τα χωρίζει από το νησί των Φαιάκων είναι μόλις 7 ναυτικά μίλια.

Την πρώτη γραπτή αναφορά για τους Παξούς την συναντάμε στον Όμηρο αλλά το όνομα του νησιού με το έμβλημα της τρίαινας -που σύμφωνα με τον μύθο ήταν αυτή που έχασε ο Ποσειδώνας και την βρήκαν οι Παξινοί και την έκαναν έμβλημά τους- ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αφού κάθε καλοκαίρι υποδέχεται περισσότερους από 200.000 επισκέπτες

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram