Παγκόσμια ημέρα φυσιοθεραπείας και ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Ζήσης μας μιλάει για τον ρόλο της στη ζωή μας

Δημοσιεύθηκε 8 Σεπτεμβρίου, 2022

Παγκόσμια ημέρα φυσιοθεραπείας σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην σας ενημερώσουμε για αυτή!

Η φυσιοθεραπεία είναι πολύ σημαντική για όλους μας.
Σήμερα, λοιπόν, θα μας μιλήσει ένας από τους πιο επιτυχημένους φυσιοθεραπευτές στην πόλη μας, ο κ. Ζήσης Αλέξανδρος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να πούμε βέβαια πως στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Αλέξανδρος συμμετείχε και η κ. Μερτύρη Δήμητρα, φυσιοθεραπεύτρια στο κέντρο που διατηρεί ο κ.Ζήσης στο κέντρο της Χαλκίδας!

1.Μία βασική ερώτηση με την οποία θα θέλαμε να ξεκινήσουμε είναι σχετικά με
τον ορισμό της φυσικοθεραπείας. Τι είναι λοιπόν η φυσικοθεραπεία;

Η φυσικοθεραπεία αποτελεί αναγνωρισμένο και ανεξάρτητο επάγγελμα υγείας, με σαφείς και οριοθετημένες αρμοδιότητες. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία  Φυσικοθεραπείας, η φυσικοθεραπεία παρέχει υπηρεσίες σε άτομα και πληθυσμούς, με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας , με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. 

2.Ποια είναι τα οφέλη της φυσιοθεραπείας και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει
στην ζωή μας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το να είναι ένα άτομο λειτουργικά ανεξάρτητο αποτελεί βασική προϋπόθεση για να είναι υγιές. Οι φυσικοθεραπευτές αναλαμβάνουν τον έλεγχο του πόνου και την αποκατάσταση της κινητικότητας , έπειτα από παθήσεις, κακώσεις ή όταν έχουν επηρεαστεί λόγω ηλικίας, με στόχο ο ασθενής να γίνει λειτουργικά ανεξάρτητος. Λόγω αυτού παρεμβαίνει τόσο σε σωματικό, όσο και σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. 

3.Έχουμε ακούσει πως η φυσιοθεραπεία πολλές φορές μπορεί να μας γλιτώσει
ακόμα και από χειρουργείο. Αληθεύει αυτό
;

Έρευνες έχουν δείξει ότι σε αρκετές περιπτώσεις ασθενείς που επέλεξαν να μη χειρουργηθούν και να αντιμετωπίσουν τον τραυματισμό τους συντηρητικά, δηλάδή με φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση, είχαν θετική εξέλιξη και σημαντική βελτίωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα χειρουργικά περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικοθεραπεία. Στατιστικά τα χειρουργησιμα περιστατικά πρέπει να χειρουργούνται. 

4.Σε ποιους απευθύνεται η φυσιοθεραπεία; Υπάρχουν κάποιες ομάδες ατόμων
για τις οποίες αντενδείκνυται;

Η φυσικοθεραπεία απευθύνεται σε όλους και σε όλες τις ηλικίες. Απλά υπάρχουν παθήσεις ή ομάδες ασθενών όπου απαγορεύεται η χρήση κάποιων μέσων φυσικοθεραπείας. Π.χ διαθερμία σε ασθενή με βηματοδότη. 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Ζήση και την κ. Μερτύρη για αυτή την όμορφη συνέντευξη!
📍Το κέντρο φυσιοθεραπείας βρίσκεται Τραπεζουντίου 17, Χαλκίδα!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram