Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Πως πράττει ο Δήμος Χαλκιδέων

Δημοσιεύθηκε 4 Οκτωβρίου, 2022

Σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2022, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων καθιερώθηκε το μακρινό 1931 στο πλαίσιο ενός συνεδρίου περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία. Εκεί μάλιστα γιορτάστηκε για πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα αποτελεί αφορμή για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα και όχι μόνο. Έκτοτε η ημέρα των ζώων έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με σεβασμό στην ισότητα ανθρώπων και ζώων, στο περιβάλλον και στην αρμονική συνύπαρξη, συμμετέχει ενεργά και υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά τους στην ιατρική περίθαλψη, την ομαλή συνύπαρξη στην πόλη, τις ευχάριστες συνθήκες διαβίωσης και στην εύρεση του ασφαλούς παντοτινού σπιτιού.

Το Δημοτικό Καταφύγιο του Δήμου Χαλκιδέων, δυναμικότητας 150 ζώων, λειτουργεί από το 2012 και πληροί όλες τις απαιτούμενες από το Νόμο προδιαγραφές. Σήμερα φιλοξενούνται στον χώρο 148 αδέσποτα ζώα, 121 σκυλιά και 27 γάτες, σε στεγασμένους χώρους και με αρκετό ελεύθερο χώρο για να κινούνται. Για τη λειτουργία του απασχολούνται 4 υπάλληλοι και Κτηνίατρος που καθημερινά φροντίζουν για τη διατροφή και την υγεία των ζώων, την καθαριότητα και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram