Ο σωστός τρόπος να πλένεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Δημοσιεύθηκε 12 Αυγούστου, 2022

Το να κοιμάσαι σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι μια από τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Αυτή και μόνο η αίσθηση της απαλότητας που νιώθεις όταν ξαπλώνεις πάνω τους σε κάνει να κοιμάσαι σε χρόνο dt σαν… πουλάκι. Άσε που το μετάξι είναι ωφέλιμο για τα μαλλιά και την επιδερμίδα σου.

Για να καταλάβεις, όταν κοιμάσαι στις μεταξωτές μαξιλαροθήκες- όσο κι αν υπάρξει τριβή της τρίχας σου- δεν θα προκληθεί φριζάρισμα. Επίσης, όσο κι αν στριφογυρνάς το πρόσωπό σου τη νύχτα, δεν πρόκειται να κάνεις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ακριβώς επειδή το ύφασμα είναι απαλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι γίνεται, όμως, όταν πρέπει να πλύνεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες και θέλεις να είναι σαν… καινούριες; Το πλύσιμό τους είναι απλή υπόθεση, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το πλύσιμο των υπόλοιπων ρούχων. Κι αυτό, γιατί το μετάξι είναι εκ φύσεως ένα ιδιαίτερο και «ευαίσθητο» ύφασμα, που θέλει… τη σωστή φροντίδα του.

Παρακάτω, λοιπόν, θα μάθεις πώς θα πλύνεις σωστά τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μη χαλάσει το υλικό τους και να μοιάζουν κάθε φορά σαν να τις έχεις μόλις αγοράσει!

Τα μυστικά για να πλένεις σωστά τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες
Πλύσιμο στο χέρι με κρύο νερό

Το πλύσιμο στο πλυντήριο και ειδικά με ζεστό νερό είναι πιθανό να προκαλέσει συρρίκνωση της μαξιλαροθήκης. Κοινώς, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη σου θα «μπει» στο πλύσιμο. Συνεπώς, φρόντισε να την πλένεις στο χέρι και με κρύο νερό για να είναι κάθε φορά σαν καινούρια.

Απόφυγε τα σκληρά απορρυπαντικά

Το μετάξι είναι μια από τις πιο μαλακές φυσικές ίνες που υπάρχουν, επομένως δεν αντέχει τα «κανονικά» απορρυπαντικά ρούχων. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξεις ένα κοινό απορρυπαντικό, το οποίο πιθανόν να είναι και σκληρό, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να «αγριέψεις» τη μεταξένια μαξιλαροθήκη σου με αποτέλεσμα να μην είναι πια απαλή όπως πρώτα. Επίλεξε, λοιπόν, μαλακά απορρυπαντικά και προϊόντα που είναι κατάλληλα για μεταξωτά υφάσματα.

Επίσης, απόφυγε το μαλακτικό γιατί μπορεί και να διασπάσει τις ίνες του μεταξιού. Ένα απορρυπαντικό αρκεί για τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω.

Μην απλώνεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες στον ήλιο

Μη στύβεις σφιχτά τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες και σίγουρα μην τις απλώσεις στον ήλιο. Βρες ένα σκιερό μέρος του μπαλκονιού να τις απλώσεις. Κι αυτό, γιατί ο ήλιος μπορεί να καταστρέψει τις ίνες του μεταξιού και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram