Ο Πούτιν το «πήρε επάνω του» στέλνει τα εναέρια «θηρία» για να βοηθήσει την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε 10 Αυγούστου, 2021

Εκτός από το Beriev Be-200, με απόφαση Πούτιν θα φτάσουν στην Ελλάδα δυο Ilyushin II-76 και δυο Mi-8 για να δώσουν τη μάχη της πυρόσβεσης μαζί με όλα τα υπόλοιπα εναέρια μέσα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την επικοινωνία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, αλλά και αυτή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την κατάσταση και έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις που έχει παράσχει στην Ελλάδα η Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τον εναέριο «γίγαντα» Beriev Be-200 που ζητάει η Ελλάδα να προστεθεί στο ήδη υπάρχον, αναμένεται να καταφτάσουν άμεσα και 2 αεροσκάφη Ilyushin 76 αλλά και 2 ελικόπτερα Μi8. Εναέρια μέσα που είναι επίσης θηριώδη και έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Η Ρωσία θα ήταν πρόθυμη να αποστείλει και το δεύτερο Beriev Be-200, αλλά και άλλα μέσα, χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά αντιμετωπίζει και η ίδια πρόβλημα με πρωτοφανής πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι, που έπληξαν ακόμα και τη Σιβηρία, για αυτό υπήρξε μια ανάλυση της κατάστασης.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Πούτιν αφού «ζύγισε» όλα τα δεδομένα έδωσε εντολή στο υπουργείο Έκτακτων Αναγκών να συνδράμει την Ελλάδα με όσα μέσα διαθέτει αυτή τη στιγμή και έτσι έρχεται το ζεύγος των Ilyushin Il-76 και αυτό των Mi-8.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram